"Auras" sezonas noslēguma koncerts „Pavasara mūzika”

Šogad, iespējams, vairāk kā citus gadus Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris „Aura” ilgojās pēc pirmajiem pavasara saules stariem, ziediem un putnu dziedāšanas, jo jau 6.martā Sv.Pētera baznīcā sniedza koncertu „Pavasari gaidot”. Tagad, kad pļavas ir pārņēmis pieneņu košais dzeltenums, plaukst ceriņi un ievas, visi uztraukumi par koru skati ir garām, „Aura” vēlas uzdāvināt saviem atbalstītājiem, draugiem un arī paši sev koncertu, kas ļaus ikvienam tā apmeklētājam sajust īpašo, „Auras” pavasari, tāpēc gaidīsim jūs 23.maijā plkst.19:00 Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas aulā uz koncertu „PAVASARA MŪZIKA”.

Koncertā esam aicinājuši piedalīties arī savus labākos draugus – cilvēkus, kas sezonas laikā ir nākuši palīgā Edgaram mācīt mums dziesmas un strādāt pie vokāla, tādējādi palīdzot „Aurai” būt starp TOP 10 Rīgas jauktajam koriem. Dziesmu pavadījumus spēlēs mūsu ilgadējā, uzticamā koncermeistare Mareta Beitika. Soprānu solo izpildīs kora iemīļotā vokālā pedagoģe Inese Romancāne un viņas dvīņumāsa Iveta Romancāne, kas, atnākot Ineses vietā, parūpējās par sezonas vismulsinošāko mēģinājumu. „Auras” labākie draugi no Jelgavas Ilva Krauze un Guntis Pavilons šoreiz ir uzaicināti nevis vadīt balsu mēģinājumus, bet gan bagātināt koncertu ar savas balsīm, dziedot attiecīgi alta un tenora solo partijas. Plašā repertuāra dēļ koncertā solo izpildīs vēl trīs lieliski solisti: bass Kārlis Bimbers, baritons Edgars Ansonskis un tenors Normunds Ķirsis. Savukārt, mūsu pašu tenoriem Dāvim Engeram un Rolandam Klušam ir uzticētas basģitāras un bungu partijas.

Šis koncerts būs īpašs ne tikai ar solistu skaitu, bet ar vēl kādu faktu – lai gan pēc gada norisināsies XXV Vispārējie Latviešu dziesmu un XV deju svētki, koncertā neskanēs neviena dziema no to repertuāra. „Auras” diriģents Edgars Vītols ir parūpējies par pavasarim raksturīgu raibumu un košumu koncerta programmā, iekļaujot tajā gan latviešu, gan ārzemju komponistu darbus. Sajust pavasara noskaņu klausītājiem palīdzēs J.Lūsēna „Pavasaris”, A.Maskata „Pavasara mūzika”, I.Kalniņa „Jau ziediem rotātas pļavas”, kā arī divas korim tuvas R.Paula dziesmas, kas vienmēr liek dalībniekiem pasmaidīt, „Pūpoliņi” un „Zied ievas Siguldā”. Nelielu ieskatu „Auras” sadraudzības koncertā ar Tartu Studentu kori un Viļņas jaukto kori „Gabija”, kas norisinājās 30.aprīlī Tartu, klausītājiem sniegsim ar E. Mägi „Viru lauliku mõtted“ un A.Martinaitis „Aušros žvaigždė”. Lai koncertam piešķirtu pavasarim raksturīgo krāšņumu, tā repertuārā ir iekļautas dziesmas vēl divās valodās – klausītāji izbaudīs kādu tango ritmu spāņu mēlē (L.Bacalov „Credo”), kā arī divas dziesmas angļu valodā (E.Hawkins „Oh, Happy Day” un L.Cohen „Hallelujah”). Lai klausītājs pārāk nesamulstu un neaizmirstu, kur atrodas, izpildīsim mūsu galvaspilsētai veltītas dziesmas no Lielkoncerta „Rīgai – 810” repertuāra – A.Maskata „Rīgai” un „Vecās Rīgas likteņdziesma”. Savukārt, īpašu odziņu koncertam piešķirs Ē.Ešenvalda „Tāls ceļš” un jau minētā L.Cohen „Hallelujah”, kuru izpildīšanai „Auras” dalībnieki ne tikai mācās kora partijas, bet arī meklē mājās blokflautas, ģitāras un mācās instrumentālo pavadījumu.

Lai gan pēc šī koncerta sezona vēl netiks slēgta, jo „Aura” piedalīsies Kurzemes dziesmu svētkos Saldū, gatavosies Rīgas svētku koncertam un ar dziesmām sveiks savus biedrus un pārējos absolventus LU Fizikas un matemātikas fakultātes izlaidumā, tomēr „Pavasara mūzika” ir kora pēdējais individuālais koncerts šosezon, tāpēc jo īpaši gaidīsim jūs visus 23.maijā plkst. 19:00 Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas aulā.

Komentāri

Anita

2012. gada 24. maijā, 11:17

Ļoti jauks koncerts. Ar pārsteigumiem.

Rita

2012. gada 24. maijā, 23:23

Koncerts bija lielisks un Aura ir visforšākā!