"Auras" vasaras darbi

Lai gan oficiāli 2011./2012. mācību gada sezona ir noslēgusies un arī LU Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora AURA absolventi ir apsveikti, ar to kora darbība vasarā nav pilnībā apstājusies. Kā jau katru gadu arī šogad diriģents Edgars Vītols ir parūpējies, lai dalībniekiem būtu vasaras darbi. Pagājušo sestdien 14.jūlijā koris piedalījās Daugavas svētkos Ikšķilē, 19.augustā dziedās Rīgas svētkos, bet no 24.-26.augustam Skrundā tradicionālās nometnes ietvaros sāks gatavoties nākamajai sezonai.

Pirmie Daugavas svētki Ikšķilē norisinājās 1931.gadā. Tos dibināja gleznotājs, profesors Jānis Kuga (12.12.1878. – 24.11.1969.). Svētki kļuva par tradīciju, iegūstot aizvien lielāku iedzīvotāju atsaucību un apmeklējumu, bet, līdz ar padomju varas ienākšanu Latvijā, svētku organizēšana tika pārtraukta. Ar Kultūras fonda atbalstu 1989.gadā notika atjaunotie desmitie Daugavas svētki "Daugava – Dvēselīte". Šogad Daugavas svētku ietvaros tika atzīmēta Gunāra Pieša filmas "Pūt, vējiņi" 40 gadu jubileja. Ap pulksten 19:30 Daugavas krastā svētku dalībnieki un viesi ar „Zanes dziesmu” sagaidīja filmas „Pūt, vējiņi” galvenos varoņus Baibu un Uldi, kuru lomas atkal atveidoja aktieri Esmeralda Ermale un Ģirts Jakovļevs, bet pēc tam kopīgi devās gājienā uz Ikšķiles estrādi, kur norisinājās svētku koncerts „Dzīve kā košums”. Miervalda Mozera režisētajā koncertā piedalījās aktieri Esmeralda Ermale un Ģirts Jakovļevs, deju kopas "Aija", "Pavards", "Austriņš", "Upe", savukārt, svētku virsdiriģenta Edgara Vītola vadībā LU Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā koris „Aura” kopā ar jauktajiem koriem „Ikšķile” un „Teika” izpildīja dziesmas no XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku repertuāra.

Pēc Daugavas svētkiem kora dalībniekiem ir dota mēnesi gara atpūta, lai 19.augustā atkalsatiktos 11.novembra krastmalā Rīgas svētku programmas „RĪGAS SPĒLES UN GAVILES” koncertuzvedumā „Rīga, mana baltā Rīga”, kurā jauktie, sieviešu un vīru kori izpildīs Uģa Prauliņa orģināldziesmas un tautas dziesmu apdares.

Savukārt, no 24. Līdz 26. augustam AURA dosies uz Skrundu, kur norisināsies tradicionālā kora pirmssezonas nometne. Kā ierasts dziedāsim, piedalīsimies dažādās aktivitātēs, iesvētīsim vēl neiesvētītos biedrus un vienkārši atpūtīsimies jaukā kompānijā. Vēlamies jau tagad vērst topošo biedru uzmanību uz faktu, ka ikviens jaunais biedrs tiks gaidīts nometnē, lai ātrāk iejustos kolektīvā un apgūtu repertuāru kopā ar pārējiem biedriem. Noklausīšanās paredzēta augustā, nedēļā starp Rīgas svētkiem un nometni, bet precīza informācija par tās norises vietu un laikiem tiks ievietota mājas lapā līdz nākamās nedēļas beigām.

Informācija: www.ikskile.lv, www.rigassvetki.lv

Komentāri

ILVA

2012. gada 22. jūlijā, 14:12

vasaras darbi ?!? tas ir tad, kad kaut kas nav apgūts :))) vienalga kāds gadalaiks, vienmēr viss ir apgūts tik ļoti, AURA!