Kora nometne Skrundā

Koris AURA, vēl nesagaidot septembri, jauno darba sezonu atklāja varen produktīvā un lustīgā nometnē Skrundā. Tur piedzīvojām atkalredzēšanās prieku pēc vasaras, aizvadījām aizrautīgus mēģinājumus, sniedzām sezonas atklāšanas koncertu un iesvētījām jaunos koristus.

 

24.augustā deviņos no rīta devāmies ceļā, lai jau divpadsmitos būtu iekārtojušies mums atvēlētajās Skrundas vidusskolas telpās un dotos iedziedāt savas skanīgās balsis. Tā kā koris pa vasaru nebija pavadījis daudz laika kopā un mūsu lieliskajam kolektīvam uz nometni jau pievienojās liela daļa nupat uzņemto dziedātāju, protams, bija nepieciešamas dažādas aktivitātes un satuvinošas rotaļas, lai saliedētos jaunajam darba cēlienam. Tas izdevās lieliski.  Kad jau vairākas stundas bija aizvadītas spraigos mēģinājumos, devāmies ekskursijā uz Skrundas ceptuvi „Matss”, kuri jau kādu laiku ir vieni no mūsu aizrautīgākajiem atbalstītājiem un sponsoriem. Vakara cēliens tika pavadīts cītīgi apgūstot jauno repertuāru, bet vēl pirms naktsmiera paspējām izlēkāties, uzturot kora tradīciju – katrā nometnē apgūt kādas tautas dejas soļus. Ar prieku secinājām, ka pa vasaru neesam ierūsējuši un, lai arī kora sastāvs pa gadiem mazliet mainās, izveicīgākie un entuziastiskākie koristi joprojām ir korī AURA.

25.augusta rīts, lai arī pelēks, tomēr kustīgs un pozitīvs sākās Skrundas vidusskolas sporta laukumā ar rīta rosmi. Pulksten 10.00 koris tika aicināts atklāt Skrundas novada sporta spēles ar Latvijas himnu. Pēc tam atkal devāmies uz mēģinājumu, kad mūsu dirģentam Edgaram Vītolam ar kora mācīšanu talkā nāca Guntis Pavilons un Ilva Krauze. Bet pēc pusdienām jau gatavojāmies sezonas atklāšanas koncertam Skrundas kultūras namā. Koncerts aizritēja pozitīvā gaisotnē ar lieliski atsaucīgu publiku.

Ar koncertu gan mūsu diena galīgi vēl nebeidzās. Pirmkārt, joprojām tērpušies tautastērpos, vēlreiz izdejojām iepriekš gatavoto deju. Tad koris sadalījās pa balsu grupām un iestudēja nelielus priekšnesumus, kā arī veidoja oriģinālus un spilgtus AURAs logo. Protams, iesvētīti tika jauniņie un zvērestu korim deva visi tie, kuri to vēl nebija darījuši. Pusnaktī koristi, sadalījušies grupās pa 5, devās nakts trasē un vēl vēlāk nodevās kopīgām dziesmām, dejām un vienkārši pļāpāšanai līdz rīta gaismai.

26.augusta rīts atkal mūs visus vienoja ar laicīgu celšanos un pēdējo nometnes ietvaros paredzēto mēģinājumu. Savukārt pēc pusdienām jau posāmies mājupceļam.

Nometne lieliski izdevusies, un varu galvot, ka neesmu vienīgā, kas ar nepacietību gaida septembri un regulāru mēģinājumu atsākšanos.

Lai koša vasaras pēdējā nedēļa un lai izdodas ar entuziasmu uzsākt jauno darba cēlienu septembrī!

P.S. Ja nu Tu, lasītāj, vēl neesi kora dalībnieks, Tev ir iespēja mums pievienoties - 4.septembrī notiks jauno koristu atlase! J

Komentāri

Virga

2012. gada 28. augustā, 23:05

Tas bija tiešām lielisks pasākums! :)

Guntis

2012. gada 28. augustā, 23:11

un naktctrases rētas aizvien vēl turpina nedzīt (tiešā nozīmē :)

Andra Čudare

2012. gada 31. augustā, 22:33

Dzīvoju istabiņā ar Juventus 2. soprānu, viņa jautāja vai mūs tur sit. :D #zilumi

ILVA

2012. gada 1. septembrī, 12:19

:)) sit. stipri sit - ar mīlestību, uzticēšanos, kvalitāti, neatkāpšanos no mērķa, humoru, bonaparti u.c. cienīgām AURASDZIESMAS žagaru buntes sastāvdaļām :)

Guna

2012. gada 3. septembrī, 14:58

Un 1. soprānu logo kā titulbilde! Pilnīgi prieks par savu balss grupu pārņēma :D

Aleksandra Fjodorova

2012. gada 8. septembrī, 17:06

Koncerts un himnas izpildījums, pozitīvā nozīmē, ir palicis spilgtā skrundinieku atmiņā. :) Tantiņas uz ielas sveicina un saka, malači! :))

Guntis

2012. gada 9. septembrī, 00:20

Ak, laime...