Rudens kā rudens

Paskatoties ārā pa logu, redzams, kā krāsainas kļavlapas jau griežas liegā vējā, un pēdējos siltos saulstarus ķer rudais runcis, laiski izlaidies sētas piesaulītē. Tas nozīmē vien to, ka rudens lieliem soļiem nemanāmi pietuvojies, un AURA ar regulāru mēģinājumu darbu ir atsākusi savu devīto sezonu, uzņēmusi pamatīgus apgriezienus un gatavojas tuvākiem un tālākiem muzikāli aizraujošiem notikumiem. Cerams, ka nu jau arī jaunie dziedātāji ir iejutušies un ielēkuši AURAs skanīgajā ātrvilcienā, un lielie nošu kalni vairs neliekas tik briesmīgi kā pirmajos mēģinājumos!

Septembris pagājis gatavojoties šīs sezonas pirmajam koncertam, kas, gandrīz tieši kā pēc mēneša – 3. novembrī - būs klausāms un skatāms Latvijas Universitātes Lielajā Aulā, kur satiksies triju Baltijas valstu jauniešu kori, lai, ar mums atvēlēto godu, pirmo reizi atskaņotu komponistes Ilzes Arnes ciklu jauktajiem koriem „Vivat Studium”. Šo ciklu veido četras daļas – „Vivat Studium”, „Ouid Libris”, „Aurora” un „Ab Aeterno” – ar ļoti savdabīgu un interesantu muzikālo pavadījumu, un varu pačukstēt, ka pie klavierēm sēdīsies pati autore, tādēļ padomā labi - varbūt ir vērts rezervēt šo datumu un atnākt paskatīties, jo programmā būs klausāms ne tikai I. Arnes pirmatskaņojums, bet arī visu triju valstu tautas mūzika. Tā neapšaubāmi būs lieliska iespēja paklausīties un salīdzināt, cik ļoti atšķirīga un dažāda var būt triju, līdzās dzīvojošu, tautu mūzika.

Bet, protams, AURA noteikti nav tas koris, kas gatavotos vienam koncertam pusgada garumā, paralēli pirmatskaņojumam AURA nopietni apgūst un pieslīpē Dziesmu svētku repertuāru, jo jau nākamvasar mums atkal būs šī lieliskā iespēja piedalīties latviešu kultūrai tik svarīgajā un unikālajā notikumā - XXV Vispārējos latviešu dziesmu svētkos. Šajā gatavošanās procesā mums ļoti palīdz un vērtīgus padomus sniedz mūsu vokālie pedagogi.

Vēl AURA gatavojas valsts svētkiem veltītam koncertam, kas šogad notiks 17. novembrī, Mežciema pansionātā, kur nu jau tradicionāli katru gadu sniedzam, iespējams, emocijām bagātākos koncertus, jo tā sirsnība un atvērtība, ar kuru mūs tur uzņem, manuprāt, nav sastopama nekur citur. Bet pēc tāda koncerta jau nevar tā vienkārši braukt mājās, tāpēc, tradīcijas turpinot, auristi savās emocijās un iespaidos dalīsies cits ar citu, arī nu jau tradicionāli, atpūšoties pirtī, kas vienlaikus ir lieliska iespēja jaunajiem dalībniekiem tuvāk iepazīt vecos koristus un beidzot pa īstam sajust to īpašo auru, ko varbūt mēģinājumu laikā neizdodas gūt.

Un, ja tā labi padomā, tad arī Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem un arī šim notikumam par godu AURAi ir padomā kaut kas īpašs tieši Tev! Bet, kas tieši – tas lai pagaidām paliek mazs noslēpums… Savā koncertu plānotājā vari vien droši atzīmēt 21. decembri un sameklēt kartē Anglikāņu baznīcu

Lai silts un saulains Tev šis krāsainais gadalaiks, bet, ja nu tomēr gadās mazliet nosalt, tad atceries – galvenais, lai kājas būtu siltas! :)
...un tiekamies kādā no mūsu koncertiem! 

Komentāri

Anonīms

2012. gada 27. septembrī, 08:27

Una, paldies par tik meistarīgu rakstu!

Valdis Zuters

2012. gada 27. septembrī, 08:40

Tiešām forši lasīt šādus tekstus! :) Man patika frāze: " ielēkuši AURAs skanīgajā ātrvilcienā"! Vienkārši četru vārdu salikums, bet izsaka tik daudz! :D

Anonīms

2012. gada 30. septembrī, 16:09

Uh, man patīk!