„Mazie studentu dziesmusvētki” LU Lielajā aulā

Sestdien, 3. novembrī, plkst. 17.00 „Aura” aicina uz koncertu „Mazie studentu dziesmusvētki”, kas notiks LU Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19. Koncertā pulcēsies trīs Baltijas valstu jauniešu kori, lai kopā izpildītu studentu dziesmu cikla „Vivat studium” (komponiste Ilze Arne) pirmatskaņojumu, kā arī sniegtu ieskatu latviešu, lietuviešu un igauņu tautas mūzikā.

Kā zināms, Baltijas valstu studentu koru lielākie svētki ir studentu dziesmusvētki „Gaudeamus” – 2011. gada vasarā, kad tie notika Viļņā, arī „Aura” pirmoreiz vienojās kopīgās dziesmās ar Lietuvas un Igaunijas jauniešiem. Šādās dziesmusvētku noskaņās nolēmām turpināt muzikālu sadraudzību ar Viļņas Gedimina Tehniskās Universitātes jaukto kori „Gabija” (diriģente Rasa Viskantaitė) un Tartu Studentu kori (diriģente Küllike Joosing), kurus tuvāk iepazinām Valpurģu naktī, Tartu, šī gada maijā, koncertā „Mini Gaudeamus”.

Varbūt vērīgākie lasītāji un aktīvākie mūsu kora atbalstītāji jau tika pamanījuši toreiz doto „Auras” solījumu – uzņemties organizatora lomu un nākamo sadraudzības koncertu sarīkot Rīgā. Tad nu šis laiks beidzot ir pienācis – „Aura” ir gatava sagaidīt viesus no Lietuvas un Igaunijas! Atceroties viesošanos Tartu, arī "Aura" cītīgi gatavo dažādas izklaides mūsu viesiem - ekskursija pa Vecrīgu, erudīcijas spēles, kā arī omulīgs, neformāls pasākums pēc koncerta ietilpst mūsu nākamās nedēļas nogales plānos.

Atskaņas par izklaidēm varbūt vēl kaut kur lasīsiet, bet to, kā mums būs izdevies sagatavoties "Mazajiem studentu dziesmusvētkiem", varēsiet novērtēt tikai un vienīgi klātienē, atnākot uz koncertu. Tikmēr visi trīs kori turpina mācīties un atkārtot komponistes Ilzes Arnes sarakstīto studentu dziesmu ciklu „Vivat studium”, kuru mums būs tas gods pirmo reizi atskaņot tieši šajā koncertā.

Lai dzīvo studijas, lai dzīvo mūzika, tiekamies koncertā, kur ieeja brīva!
 

Komentāri

Anna

2012. gada 4. novembrī, 17:19

Nu, smuki bija. Vislabāk kautkā patika tieši Aura un Tartu koris.