Ziemassvētku baltie sapņi

„Tikai tad, kad tumšas naktis atnes zemei baltus sniegus, tikai tad, kad jau uz rūtīm ziemeļmeitas puķes raksta…”, tikai tad ir pienācis brīdis apstāties ikdienas steigā, aizmirst visas mazsvarīgās rūpes un negaidīt pasaules galu, jo tas nebūt nav 21. decembra svarīgākais notikums. Tieši ziemas saulgriežos, piektdien, 21. decembrī, plkst. 19.30, Sv. Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā, „Aura” aicina uz koncertu „Ziemassvētku baltie sapņi”, kurā izskanēs latviešu un pasaules komponistu skaistākās Ziemassvētku dziesmas.

Iztēlosimies piektdienu pirms Ziemassvētkiem – darba nedēļas beigas, pirmssvētku satraukums, bezgalīgas rindas veikalos, sastrēgumi ielās, cilvēku un mašīnu radītais troksnis un burzma… Bet, izkļūstot cauri šim haosam, nonāksim vietā, kur vēl būs palicis klusums un miers, tieši kā radīts, lai sakārtotu domas un atrastu līdzsvaru sevī un citos, kas ir tik būtiski Adventes laikā.

Koncertā tiks atspoguļota Ziemassvētku gaidīšanas laika daudzpusība, tāpēc skanēs gan garīgais repertuārs, gan arī laicīga satura mūzika, tai skaitā populāras latviešu estrādes dziesmas un pasaulslavenas ārzemju Ziemassvētku melodijas, būs arī kāda ķekatu dziesma. Koncerta sākumā dzirdēsiet Pētera Barisona kantāti „Brīnumzeme”. Spilgtākus un interesantākus priekšnesumus padarīs solisti Inese Romancāne, Iveta Romancāne un Rolands Klušs, ar savu klavierspēli mūs priecēs koncertmeistare Mareta Beitika, un, protams, to visu vadīs „Auras” diriģents Edgars Vītols. Arī „Auras” dziedātāji netaisās atpalikt spilgtumā, tāpēc šim koncertam jau tagad īpaši gatavojas, lai sagādātu pārsteigumus un brīnumus klausītājiem.

Ziemassvētku dziesmas dziedam tikai vienreiz gadā, bet ikreiz pārliecināmies, ka joprojām atceramies gan vārdus, gan melodijas. Vai tāpat ir arī ar ticību brīnumiem, to uzzināsim 21. decembrī, atnākot uz koncertu „Ziemassvētku baltie sapņi”! Ieeja koncertā bez maksas. 

Komentāri

Nav komentāru