Raimonda Paula kora mūzikas koncerts „Tu esi Latvija”

11. aprīlī, plkst. 19.00, Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, notiks koncerts „Tu esi Latvija”. Komponista Raimonda Paula dziesmās vienosies divi diriģenta Edgara Vītola vadītie kori – Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris „Aura” un Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas jauktais koris.

Gatavojoties diviem svarīgiem šī gada notikumiem – XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem, kā arī Latvijas Republikas Proklamēšanas 95. jubilejai, koncerta programmā iekļautas tās Raimonda Paula dziesmas koriem, kuru vārdos un melodijās pausta godbijība un lepnums par savu zemi un tautu. Tiks atskaņots arī īpašs dziesmu cikls – dziesmas par Latvijas skaistākajām upēm, ar dzejnieces Ineses Zanderes vārdiem.

Upju cikls lielai daļai „Auras” dziedātāju asociējas ar kora piecu gadu jubilejas koncertu 2009.gadā, kurā pirmo reizi dziedājām dažas no šīm dziesmām, tikai toreiz tās izskanēja bez pavadījuma. Daudz apdziedātā likteņupe Daugava, upe ar betona rētām; cauri vēsturiskajām lībiešu zemēm tekošā Irbe, valgā virve; pacilājošā valsī skanošā Venta, kas garām plūst kā doma, dziļa un lēna; liriski mierīgā Ogre, gludiem lēpju svārkiem klāta; plašā Lielupe, kurā satek visas mazās, rudās un gaišās, upītes; garā un līkumotā Gauja, zili zaļā zīlniece; Salaca, kuras straume tek čakla un akla; pēc vasaras un jāņuzālēm smaržojošā Aiviekste, kuras vienā krastā līgo, bet otrā rotā. Raimonda Paula mūzika un Ineses Zanderes vārdi rada spilgtas iztēles gleznas, iezīmējot katras upes raksturu, izskatu un nozīmi. Priecājamies, ka pirmo reizi šīs dziesmas varēsim izpildīt kopā ar maestro.

Komponista Raimonda Paula un „Auras” muzikālie ceļi iepriekš jau ir krustojušies – 2009. gadā 8.martā piedalījāmies maestro rīkotajos dziedāšanas svētkos „Arēnā Rīga”, tajā pašā gadā mācījāmies un savā jubilejas koncertā dziedājām jau pieminēto upju dziesmu ciklu, bet, šķiet, līdz šim spilgtākā satikšanās bija „Auras” „Pavasara mūzikas” koncertā, 2012.gada 23.maijā, kad Raimonds Pauls mūs pārsteidza koncerta laikā, ierodoties tieši uz jaunās un popularitāti ieguvušās dziesmas „Vētra nāk” izpildīšanu. Laikam jau mums toreiz izdevās izraisīt domu un ideju vētru, kas nu ir vainagojusies gaidāmajā koncertā „Tu esi Latvija”.

Laipni gaidīti visi interesenti, ieeja koncertā brīva!
 

Komentāri

Līga P.

2013. gada 11. aprīlī, 21:48

Paldies! Skaistas dziesmas, lielisks, pozitīvu emociju piepildīts koncerts! :)

Anita

2013. gada 11. aprīlī, 23:17

Nu riktīgi pa smuko. Paldies visiem koristiem, diriģentam un, protams, Maestro Raimondam Paulam.

Dāvis Engers

2013. gada 12. aprīlī, 10:22

Nezinu par koncertu, bet Raimonda solo "Zīda spārnos" bija fantastisks!

Indra

2013. gada 12. aprīlī, 15:26

Sirsnīgs paldies par koncertu! :) Brīnišķīgi! Koncerts tika filmēts, ne?! Vai kaut kur internetā (piem., LU mājaslapā) to varēs noskatīties?

Raivis Bēts

2013. gada 12. aprīlī, 15:58

Esot dzirdetas baumas, ka kaut kad tuvakaja laika koncertam vajadzetu paradities ari TV3!

Miks

2013. gada 12. aprīlī, 17:18

Nesapratu kāpēc tā meitene, kas nogāja no skatuves pēc tam arī nāca atpakaļ.