„Aura” dziedās Viesītē!

Kad vasaras brīvdienu un atvaļinājumu laiks ir tikpat kā beidzies, un visas domas jau steidzas lielo rudens darbu un mācību virzienā, arī „Aura” ir paspējusi atpūsties no iepriekšējās sezonas daudzajiem notikumiem un gatavojas atklāt jauno, nu jau desmito, kora sezonu ar tradicionālo nometni, kas šogad norisināsies Viesītē, laikā no 23. līdz 25. augustam!

Viesīte atrodas Sēlijā, agrākajā Jēkabpils rajonā, un šobrīd tā ir Viesītes novada centrs. Vecāki ļaudis joprojām mēdz šo vietu dēvēt par Eķengrāvi, jo tā to sauca līdz pat pilsētas tiesību iegūšanai 1928. gadā. Daudziem Viesīte asociējas ar slaveno Viesītes bānīti – pa šaursliežu dzelzceļu kādreiz viesītieši varēja nokļūt līdz Daudzevai, Jēkabpilij, Aknīstei un Neretai. Mums gan uz nometni nāksies braukt ar autobusu – no Rīgas līdz Viesītei esot tieši 143 km, kurus ik pa laikam mēro arī mūsu kora 2.tenors Jānis Linītis, pateicoties kuram šogad nometne notiek tieši Viesītē, Jāņa dzimtajā pilsētā.

Šīs nometnes laikā paredzēta intensīva konkursa dziesmu mācīšanās, jo viens no svarīgākajiem jaunās sezonas muzikālajiem piedzīvojumiem gaidāms pavisam drīz – kā jau to daudzi būs dzirdējuši, no 30. oktobra līdz 4. novembrim „Aura” dosies uz Maltu, kur piedalīsies konkursā „The Malta International Choir Competition & Festival”. Līdzās nopietnam darbam, apgūstot konkursa repertuāru, netiks aizmirsts arī par tradīcijām. Arī šoreiz sacensību garu un komandas saliedētību varēs izjust veicot dažādus uzdevumus savas balss grupas sastāvā, kārtīgi izkustēties varēs TDK (Tautas deju koris) „Brauna kustība” mēģinājumos, ekstrēmas izjūtas gūsim pārvarot šķēršļus „Nakts trasē” un, protams, jaunie dalībnieki pavisam oficiāli tiks uzņemti korī tikai pēc iesvētību rituālu izpildīšanas.

Nometnes ietvaros „Aura” sniegs arī koncertu „Sapņu tālumā”, kas notiks 24. augustā, plkst. 18.00, Viesītes Kultūras pilī! Koncertā noteikti izpildīsim kādu no konkursa dziesmām, bet varam apsolīt, ka koncerta klausītāji līdzās sarežģītajiem konkursa skaņdarbiem dzirdēs arī citas dziesmas, kas jau ilgāku laiku iekļautas kora pastāvīgajā repertuārā – gan latviešu tautasdziesmu apdares, gan populāras latviešu estrādes dziesmas, gan arī pasaulslavenas melodijas. Ar savu klavierspēli mūs priecēs ilggadējā „Auras” koncertmeistare Mareta Beitika. Par instrumentālo pavadījumu rūpēsies arī divi „Auras” tenori – pie bungām sēdīsies Rolands Klušs, bet basģitāru spēlēs Dāvis Engers.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols sola pārsteigumus – kādi tie būs, to uzzināsiet atnākot uz koncertu, sestdien, 24.augustā, plkst. 18.00, Viesītes Kultūras pilī! Ieeja brīva, laipni gaidīsim ikvienu interesentu un priecāsimies „Auras” atbalstītājus satikt Viesītē! Uz tikšanos!
 

Komentāri

Ginta

2013. gada 25. augustā, 01:23

Koncerts bija kolosāls... Smaids nepazuda no pirmās nots līdz pēdejai :) Paldies!

Anonīms

2013. gada 27. augustā, 15:51

Malači!!! Lai veicas konkursā!!!