Precēties, precēties, tas tik ir ko vērts!

2013. gada 16. augustā, Torņakalna Baznīcā, jāvārdu teica un gredzenus mija Ieva Dasmane un Kārlis Grants. Tieši “Aurā” abi jaunie ieskatījās viens otrā. Pirmās mīlestības dzirkstis esot lekušas kora braucienā uz Roberta Šūmaņa konkursu, kas 2010. gada oktobrī notika Cvikavā. Kā gadījās, kā ne, šī brauciena laikā tieši Ieva bija izlozēta par Kārļa „slepeno draudziņu” un gādāja viņam dažādus jaukus pārsteigumus. Par pāra oficiālo izveidošanās datumu tiek uzskatīts šī paša gada 18. novembris, pasākums pēc “Auras” koncerta Pēterbaznīcā.

Ievu var uzskatīt par “Auras” pamatvērtību, jo teju kopš neatminamiem laikiem (no tiem laikiem, kad mēģinājumi vēl notika Rīgas 3. arodvidusskolā) viņa dzied 1. altu partijas un dara to ļoti labi. Kārlis korim pievienojās mazliet vēlāk, vairākus gadus ņemot augstos toņus tenoru rindās.

Kad kādu laiku abi jau bija tuvās attiecībās, Kārlis spēra izšķirošo soli, pirms tam kā īsts džentlmenis saskaņojot savu rīcību ar topošās līgavas tēvu. Pēc Ievas apstiprinošās atbildes abi sāka gatavoties kāzām, kas notika mazliet vairāk kā gadu pēc bildinājuma.

Kāzu svinībās Ķekavas apkaimē netrūka prieka un līksmības, kā pirmās dejas pavadījumu jaunais pāris izvēlējās korim labi pazīstamo “Manu dziesmu”, bet vakara gaitā svinību viesus pārsteidza kāds dīvains slaucēju koris, kas meklēja savu pazudušo gotiņu Gauju. Muzikālo pavadījumu nodrošināja “Aurai” labi pazīstami muzikanti (D. E., R. K. un E. V.), kas šoreiz startēja zem nosaukuma “Mazie gailīši”.

Pilnīgi noteikti vēlam jaunajam pārim noturēt attiecībās uzņemto toni un neaizmirst, ka no viņiem tiek sagaidīts bagātīgs ieguldījums “Šļupstiņa” skaitliskajā sastāvā!

Ilze Kalvāne

Komentāri

Dāvis Engers

2013. gada 20. augustā, 23:22

Vēlreiz "rūgts" no Ķekavas novada industriālā parka servisa daļas vokāli instrumentālā estrādes ansambļa "Mazie Gailīši"!

Santa Rukmane

2013. gada 20. augustā, 23:42

Baumo, ka arī slaucēju koris "GAUJA" priecājas par atrasto gotiņu Gaujiņu un tagad klaigā: "Rūgts, rūgts jaunam pārim!" :) Apsveicu! :)