Sapnis kļūst par īstenību!

Ja nu gadījumā kādu pēdējā laikā nomoka jautājumi „Ko gan dara „Aura”?”, „Kad beidzot būs kāds „Auras” koncerts?”, vai arī „Kāpēc nekas nenotiek?”, tad ziniet, atbilde ir tikai viena, galīga un visaptveroša – AURA GATAVOJAS MALTAI! Vēl tikai pāris mēģinājumi un būsim gatavi piedalīties izdaudzinātajā konkursā „The Malta International Choir Competition & Festival”, kas notiks laikā no 30. oktobra līdz 4. novembrim. Bet pirms tam visiem „Auras” atbalstītājiem, sekotājiem, līdzjutējiem, mājās palicējiem un vienkārši ziņkārīgajiem piedāvājam lielisku iespēju noklausīties visas konkursa dziesmas īpašā koncertā „Aura uz Maltu”, kas notiks trešdien, 23. oktobrī, plkst.19.00, LU Fizikas un matemātikas fakultātē, Zeļļu ielā 8.

Doma par piedalīšanos konkursā Maltā izskanēja pirms aptuveni diviem gadiem, kad tikko bijām atgriezušies no veiksmīgas dalības konkursā Grācā, un tika kalti tālāki nākotnes plāni. Toreiz Malta patiesi šķita atrodamies sapņu tālumā gan finansiālu apsvērumu dēļ, gan arī tāpēc, ka visi līdzšinējie kora braucieni bija aprobežojušies ar pāris (vai arī daudzām) autobusā pavadītām stundām. Tātad – šis būs pirmais „Auras” lidojums un pirmo reizi galamērķa valstī mums nebūs jārunā vāciski!

Sākot no oktobra notiek intensīvs gatavošanās process, ar ko šobrīd ir aizņemts viss t.s. Maltas sastāvs. Par emocijām, kas virmo koristu vidū, stāsta mūsu 2.alts, Liene Zariņa: „Neticams satraukums, atlikušas knapi 2 nedēļas līdz lidošanai uz Maltu. Mācību ieraksti skan uz riņķi jau mēnešiem, un koristu sejas mēģinājumos kļuvušas jau pavisam nopietnas. Dziesmas ir grūtas un prasa daudz atdeves, mēģinājumi spraigi un dzirksteļu pilni. Veroties blakus sēdošo acīs, redzama centība un neaprakstāma apņēmība. Mēs tik ilgi esam gatavojušies un brieduši šim Mērķim, un neticami, ka tas jau tik tuvu! Skanot dziesmai „Lux aurumque”, katrā mēģinājumā sajūti, ka esi kopā ar savu komandu, kori, kas domā un dzied vienotam mērķim. Katrs skaņdarbs, šķiet, ir kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu katra korista izsapņotā stāstā, kur katrs vārds un katra nots nozīmē ko īpašu, lai varētu izstarot emocijas un īpašo auru arī potenciālajiem klausītājiem. Neviens no malas nespētu apjaust, ka gatavošanās kora konkursam var būt tik spraiga, spītīga, pacilājoša un reizē gaiša sajūta. Mēs esam kā viens un būsim kā viens katrā dziesmā, un sveces lies, arī pāri kalniem un jūrām...”

Katrs gatavojas Maltai kā vien prot – kamēr kāds klausās Maltas konkursa dziesmas rītā un vakarā līdz nemaņai, bet cits prāto, cik pidžamiņas īsti ņemt līdzi, tikmēr pārējiem kora dalībniekiem tiek dots laiks atpūsties no „Auras”, sailgoties pēc tās un, protams, obligāti turēt īkšķus un sakoncentrēt visas savas labās domas par „Auru” konkursa laikā!

Gaidīsim jūs visus lielajā ģenerālmēģinājumā-koncertā 23.oktobra vakarā!
 

Komentāri

Aina Aizkrauklē

2013. gada 15. oktobrī, 22:42

Lai veicas! Galvenais -saglabāt degsmi, bet nekļūt iedomīgiem!

Anita

2013. gada 3. novembrī, 22:47

Kas tur zeltā laistās un mirdz? Ā, tā jau mūsu AURA !!:)

Aina -

2013. gada 8. novembrī, 09:23

Apsveicu ar spožiem panākumiem Maltā! Aizkraukle turēja Īkšķi. Tiešām, vienā zeltā...

Aina

2013. gada 8. novembrī, 09:26

Kāpēc visa prese nav ar to pilna? Raksta tikai par "Šausmām". Pašiem jādod šī ziņa tālāk.

Līga Užule

2013. gada 8. novembrī, 09:56

Milzīgs paldies par īkšķu turēšanu! Mēs visi kopā to paveicām :) Raksts top un preses relīze arī, nelielā aizkavēšanās ir saistīta ar to, ka liela daļa no kora tikai tagad atgriežas no Maltas. Vēl dažas dienas izmantojot atpūtai no ļoti saspringtā darba.