Kas jauns „Aurā”?

Klīst baumas, ka līdz ar diriģenta Edgara Vītola kāju, aizlūzusi arī dzīvība mūsu mājas lapā. Klusēšana ne vienmēr ir olimpiskā zelta vērta, tāpēc steidzam ziņot, kas jauns mūsu kora kolektīvā. Dzīve pēc Maltas tomēr ir, un tā atgriezās ierastajās sliedēs ar visām ikdienas un svētku tradīcijām, veiksmēm, neveiksmēm, ar lielākiem un mazākiem jaunumiem.

Kā ziņo dzeltenā prese, mazu brīdi pirms Jaunā gada mūsu diriģents, skrienot uz salūta vērošanu, pamanījās neveiksmīgi paslīdēt uz pavisam melna ledus un diemžēl salauza kāju.

Tāpēc var teikt, ka „Aurai” 2014. gads iesākās visai neparasti. Lauztā kāja gan neatturēja E.Vītolu no kora mēģinājumu apmeklēšanas. Te kārtīgs uzsitiens pa plecu par neapšaubāmu „Auras” zvēresta ievērošanu – nākt uz kora mēģinājumiem jebkādos apstākļos, jebkādā stāvoklī!

Tikpat priekšzīmīgi ierodoties uz visiem kora mēģinājumiem un arī brīvdienu ārkārtas pasākumiem, kārtīgi izpildījās arī mūsu kora prezidente Līga, kura, kā zināms, kādu gaidīja, un 27. janvārī Līgas un Jāņa Užuļu ģimene sagaidīja meitiņu Maiju, kura, protams, uzreiz tika iekļauta „Auras” bērnu vokālā ansambļa „Šļupstiņš” sastāvā!

Tikmēr noteiktās aprindās zināmais kolektīvs „Mežmalas Šļupsts” izziņoja sava nosaukuma izveides piektās gadadienas svinības un kaut kur aizkulisēs sākās aktīva gatavošanās šim noslēpumainajam pasākumam. #MŠ5

Kuluāros runā, ka janvāra beigās dažu „Auras” dziedātāju sejas tikušas manītas ne vien TV ekrānos, bet arī uz operas skatuves kopā ar pašu Maestro Raimondu Paulu un pāris Nacionālā teātra dziedošajiem aktieriem. Baumo, ka drīz būs vēl…

Kamēr kora vadība bija vairāk vai mazāk nodarbināta ar citām lietām, mūs pieskatīt palīdzēja labie draugi Ilva Krauze un Guntis Pavilons un, protams, arī mūsu vokālā pedagoģe Inese Romancāne, tāpēc nekāda atpūta vai nedarbu sastrādāšana uz vienas lauztas kājas rēķina „Aurai” janvārī nesanāca – cītīgi nācām uz mēģinājumiem un dziedājām „Lauztās priedes” gan latviešu, gan spāņu versijās. Tādējādi bija sākusies nopietna gatavošanās gan XVII Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkiem "Gaudeamus" (27. - 29. jūnijs, Daugavpils), gan Pasaules koru olimpiādei ( 9. - 13. jūlijs, Rīga).

Bet februārī domas no Pasaules koru olimpiādes novirzīja Olimpisko spēļu skatīšanās – lai gan klīst nostāsti, ka mūzika un sports nav īpaši tuvu saistāmas lietas, tomēr kora mēģinājumi pierāda pretējo. Ko darīt, ja tieši trešdienas vakarā, kad labākajiem Rīgas koriem ielikts kopmēģinājums, iekrīt Latvijas-Kanādas hokeja spēle? Protams, ka jāiet dziedāt! Bet, pēc aculiecinieku stāstītā, 19.02. mēģinājuma beigās tenori, basi un baritoni palaisti brīvībā 20 minūtes ātrāk, kamēr soprāni un alti turpināja „rozēm kaisīt istabiņu”, bet baumo, ka puiši necik tālu tomēr nebija tikuši – dažas rožu kaisītājas tos atrada pieplakušus pie RSU foajē esošā TV ekrāna, ar aizturētu elpu gaidot hokeja rezultātu, vai arī kādu soprānu/altu iznākam no mēģinājuma zāles.

Tā jau nebūs, ka „Aura” gatavosies tikai diviem lieliem pasākumiem, turklāt vēl pēc samērā ilga laika gaidāmiem. Jau pavisam drīz, 22. martā, „Aura” uzstāsies Jāņa Petera 75 gadu jubilejai veltītā koncertā, kurā tiks izpildītas Raimonda Paula dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem. Tā runā, ka pie klavierēm būšot pats Maestro, bet Edgars Vītols, stabili uz abām kājām, beidzot varēs kārtīgi diriģēt parādi, t.i. koncertu.

Par diriģēšanu uz skatuves un aiz kulisēm pēdējā laikā runāts tiek daudz. To, kā tieši šīs runas īstenosies par darbiem, lasiet turpmāk mūsu mājaslapā, kura gluži likumsakarīgi, līdz ar diriģenta kājas atlabšanu, ir atkal atdzīvojusies!
 

Komentāri

Nav komentāru