Koncertuzvedums „Pie Daugavas”

Savā iepriekšējā koncertā "Aura" aicināja: „Sanāciet, sadziediet...”, bet tagad pienācis laiks nākamajam īpašajam koncertam, kurā visiem kopā sadziedāt un arī sadancot. Edgars Vītols un jauniešu koris Aura kopā ar Raimonda Dzintara vadīto aizrautīgo deju kolektīvu Pērle, kā arī solisti Ance KrauzeJulgī Stalte, Ingars Puncuļs un Lelde Matveja ir sagatavojuši kopīgi veidotu stāstu par latviešu dzīves un darba gājumu saskaņā ar dabas ritmiem. Jau sestdien, 26. aprīlī plkst. 18.00 Lielajā Ģildē būs iespēja apmeklēt visai ģimenei piemērotu, lielisku koncertuzvedumu "Pie Daugavas".

Uzvedums būs īpašs ar to, ka visi horeogrāfiskie priekšnesumi notiks dzīvās instrumentālas mūzikas pavadījumā, ar pazīstamu mūziķu piedalīšanos. Tiks izpildītas skatuves dejas, kurām speciāli veidoti kora aranžējumi un dziesmas, kurām ir gan zināma, gan jaunveidota horeogrāfija.

Cītīgākie „Auras” sekotāji un līdzjutēji būs jau dzirdējuši par tādu kora tradīciju kā TDK (Tautas deju koris) „Brauna kustība”, kas gan līdz šim savus priekšnesumus sniedza tikai vienreiz gadā un ļoti privātā lokā – „Auras” nometnē. Beidzot visu dziedošo dejotāju un dejojošo dziedātāju sapnis būs piepildījies, jo savus apslēptos talantus daži dziedātāji varēs parādīt uz īstas skatuves daudz lielākai auditorijai! Skatītāji varēs vērot, kā koristi iziet no ierastajām kora rindām un pārtop par dejotājiem, tādējādi nojaucot robežu starp Dziesmu un Deju.

Uzvedumā piedalās:

- RPIVA deju kolektīvs Pērle, mākslinieciskais vadītājs Raimonds Dzintars

- LU FMF koris Aura, mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols.

Solisti: Ance Krauze, Julgī Stalte, Ingars Puncuļs, Lelde Matveja

Instrumentālā grupa:

vijole - Gidons Grinbergs, ģitāra - Mārcis Vasiļevskis, bungas - Jānis Ločmelis 

klavieres - Inese Vaļiniece un Alvīne Eriņa, basģitāra - Dāvis Engers

akordeons - Raimonds Zelčs, flauta - Ulla Kalinka

Pasākumu atbalsta: Latvijas Universitāte, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija, ziedu veikals "Sajūtu pasaule"

Ceļš uz koncertu šoreiz meklējams „Biļešu Paradīzes” piedāvājumu klāstā, tāpēc gādājiet biļetes jau laicīgi! Skanīga dziesma, enerģiska deja un ritmiska mūzika - jauktais koris "Aura", deju ansamblis "Pērle", instrumentālā grupa un solisti - tas viss uz vienas skatuves vienā lieliskā koncertā! 

Komentāri

Dace

2014. gada 17. aprīlī, 22:30

Vai pastāv cerība, ka koncerts tiks atkārtots? Tik ļoti gribas, bet pašai koncerts tajā laikā.

DS

2014. gada 30. aprīlī, 18:09

Vai foto arī būs?

Dāvis Engers

2014. gada 30. aprīlī, 18:17

Būs...