Iedziedāšanās pirms olimpiādes

Kad saule kārdina visus diplomdarbus rakstošos un astoņstundu rutīnā nogurušos ar vasaras vidum tik raksturīgām ekstrēmi tveicīgām dienām, "Aura" aicina uz brīdi atslābināties un izbaudīt atspirdzinošu dziesmu kokteili vēsās un patīkamās telpās. 11. jūnijā plkst. 19.00 mūsu mājās, LU Fizikas un matemātikas fakultātē, Zeļļu ielā 8, gaidīsim jūs uz koncertu, kurā būs unikāla iespēja noklausīties tieši tās dziesmas, kuras gatavojam Pasaules koru olimpiādei. 

Jūs jautāsiet, kas ir Pasaules koru olimpiāde (PKO)? Tas ir pasaulē lielākais koru mūzikas festivāls, kas no 9.-19. jūlijam notiks tepat mūsu skaistajā galvaspilsētā Rīgā, pulcējot aptuveni 20 000 dalībnieku no septiņdesmit valstīm, kuri sacentīsies 29 konkursa kategorijās. PKO notiek katru otro gadu katru reizi citā kontinentā.

Šajā, astotajā, reizē varam būt lepni, ka tieši Rīga ir izvēlēta par tāda mēroga pasākuma norises vietu, un vēl jo vairāk lepojamies, ka arī "Aurai" būs gods piedalīties trīs PKO kategorijās - tautas mūzikas jeb skatuviskās folkloras, jaukto koru grupas un garīgās mūzikas kategorijā. 

Laika maz un dziesmu daudz, tāpēc līdz olimpiādes sākumam mūs gaida vēl liels skaits smagu treniņu. Bet, kā jau parasti, PKO nebūt nav vienīgais pasākums, kam "Aura" gatavojas, jo jau šo sestdien dosimies nelielā norīkojumā uz koru kopkoncertu Valkā, kas veltīts Jāņa Cimzes 200 gadu jubilejai. Savukārt, pēc mēneša mērosim ceļu uz Daugavpili, kur notiks studentu dziesmu svētki "Gaudeamus".

Runājot par jubilejām, arī mums pašiem šogad gaidāmi ļoti skaisti svētki - "Aurai" 10 gadu, tāpēc ir divi svarīgi datumi, kurus jau tagad vajadzētu ielāgot un lieliem burtiem savos plānotājos ierakstīt - 17. oktobrī aicināsim jūsu uz garīgās mūzikas koncertu, bet 16. novembrī tiksimies lielajās 10 gadu jubilejas svinībās. 

Lai sesijas draudi un pirms atvaļinājumu steidzamie darbi neliedz jums un mums atcerēties par dziesmu! Uz tikšanos 11. jūnijā, Zelļu ielā 8, Sarkanajā zālē!

Komentāri

Nav komentāru