Izvilkums iz "Auras" dzīves

Jūs domājat, ka esmu tikai kora nometņu asociācija? Paskatīsimies, kā te bija un ir ar to Edgaru, "Auru" un viņu muzikālajā ceļā satiktajiem! Edgaru, toreiz vēl bez "Auras" (bet ar savu auru mūzikā) satiku Anglikāņu baznīcā tālajā 2005. gadā, kad jaunais diriģents kopā ar savu kolēģi Dzintru Krastiņu un Rīgas Centra humanitārās vidusskolas meiteņu kori "Rasa" mēģināja savu talantu laist tautās. Tajā koncertā dziedāja arī solisti – Līna Reča (Emse) un Rolands Klušs! Un tas bija tikai sākums...

Tad uzziedēja AURA, kas pumpurā bija skolotāju koris, bet jau pamazām sāka vērt vaļā savas skanīgās ziedlapiņas. Lai puķei nebūtu vientuļi, Edgars ķērās pie ideju radīšanas. „Vajadzētu uzrakstīt projektu,” teica Vītols 2008. gada janvārī. Pirmais kopīgais projekta uzmetums tapa Jelgavā, Edgaram, Guntim un Ilvai ierakstot kora vārdus "Auras" un "Sidrabe". Tā vairāku gadu garumā koris "Aura" veidoja brīnišķīgus dziesmu koncertus kopā ar Jelgavas novada Lielplatones, Platones un Elejas jaukto kori "Sidrabe", ko vada Guntis Pavilons un Zita Kurševa, ar Jelgavas vokālo kvartetu, kurā dzied Ilva Krauze, Māra Ansonska, Guntis Pavilons, Edgars Ansonskis, ar Rīgas Imantas vidusskolas meiteņu kori "Unda"  - tika priecēti ļaudis Lielvircavas kultūras namā, Jelgavas Sv.Annas baznīcā, Sv.Pētera baznīcā Rīgā, koncertzālē "Ave Sol" un LU Lielajā aulā. Tad tika iepazīts arī slavenais "Integrālis" (jeb hameleons pēc vajadzības) ar koncertu enerģijas bagātināšanu.

Pienāk laiks, kad krāšņais puķu dārzs ir jāpapildina ar jaunām muzikālām šķirnēm, varbūt jāizgriež ābelēm vecie zari, lai viss var plaukt un ziedēt arvien! "Aurai" ir iedvesmojoši kora kultūras un dziedātprasmes veidotāji - diriģents Edgars, skaisto balsu īpašnieces māsas Inese un Iveta Romancānes un lieliskā koncertmeistare Mareta Beitika. Tās ir personības, kas ar savu iekšējo pasauli, enerģiju un profesionālajām zināšanām tik krāšņi ziedina "Auru", jo kā gan citādāk tik spoži var muzicēt gan mājās, gan pasaulē?

Var, jo pati "Aura" ir kā muzikāls skudru pūznis – ikviena balss un sirds, enerģija un sirsnība, prieks un ēverģēlība veido "Auras" auru. Neredzamajā kora darbībā ir atvērti, gudri un rosīgi cilvēki, jo tikai tā var izdoties pēckoncerta, nometņu, egļu, jūdžu u.c. pasākumu norise.

Un tas viss ir šodien – mīlēta dziesma, aktīvi sabiedriskie procesi, draudzīgi, godīgi, dažreiz arī niķīgi un lūpu uzmest griboši, bet tomēr tik vienoti soprāni, alti, tenori un basi, kā arī prasīgs, zinošs, izdomas bagāts diriģents – tāda, lūk, ir "Aura", tik krāsaina, saulaina un dziesmota!

Daudz laimes novēl - 

Ilva Krauze, ViesAURA

Komentāri

Dace

2014. gada 30. oktobrī, 20:04

Ļoti sirsnīgs un jauks izvilkums iz "Auras" dzīves.

Līna Reča

2014. gada 31. oktobrī, 09:20

Paldies par burvīgo retrospekciju iz AURAS dzīves un iespēju pakavēties tālajos laikos, kad vēl bija meiteņu koris RASA, kuru Edgars no pelniem pacēla līdz zvaigznēm! :)

Dace

2014. gada 31. oktobrī, 22:37

Edgar, lai Tev pietiek spēka starot, "lidināt pa gaisu" klausītājus un tikt ar visu galā! Tās pozitīvās emocijas, kas virmo gaisā Tavos koncertos, paliek atmiņā vēl ilgi.