TIKAI LABA AURA, TIKAI LABA DABA

Koris ″Aura″ jau otro reizi piedalījās festivālā ″Laba Daba″, kurā pirms diviem gadiem aizsāka jaunu tradīciju – papildināt plašo festivāla mūzikas buķeti arī ar kora dziesmām. Pirmajā gadā ar zināmu satraukumu gaidījām, kā festivāla apmeklētāji pieņems kori, un vai vispār tik agri sestdienā kāds atnāks mūs noklausīties, taču par pārsteigumu mums pašiem cilvēku bija diezgan daudz un arī atsaucības un kuriozu netrūka. Acīm redzot festivāla organizētājiem arī šī neparastā ideja iepatikās un nu jau trešo reizi festivālā tika pieaicināts koris, kurš uzsāka sestdienas muzikālo programmu uz Eža skatuves.

Šogad Eža skatuves repertuārs tendējās uz folk, regge un world stila mūziku. Koris festivālā izpildīja dažādas gan jau labi zināmas, gan jaunas tautas dziesmu apdares, gan arī tautā labi zināmas ziņģes, kurām skatītāji droši varēja pievienoties. Varētu pat teikt, ka gluži kā dziesmu svētkos, kur pēc koncerta daļas sākas lielā tautas saziedāšanās, kora noiešanu no skatuves pavadīja dziedošas skatītāju balsis. Arī šoreiz skatītāju netrūka un koris izjuta prieku un gandarījumu gan par iespēju uzstāties, gan sadziedāties ar tik atsaucīgu publiku. Šeit lieli nopelni mūsu pašu diriģentam Edgaram Vītolam, kurš spēj “uzlaust visbiezāko ledu” un vienot skatītājus un dziedātājus vienā kopkorī gandrīz jebkurā koncertā. Arī vēlāk, festivāla laikā, dažiem dziedātājiem nāca klāt cilvēki un izteica atzinīgus vārdus par koncertu un lielisko dienas iesākumu, kas vēl vairāk priecēja mūs, jo bijām izpildījuši vienu no festivāla saukļiem: “Uzturi Labu Dabu!”

Taču šogad festivālā tā nebija vienīgā uzstāšanās. Festivālā norisinājās četras kāzas, un vienās no tām koris ″Aura″ jaunajam pārim veltīja pāris apsveikuma dziesmas. Novēlam visiem jaunlaulātajiem dzīvot kopā ilgi un laimīgi!

Klīstot arī baumas, ka kaut kur telšu pilsētiņas džungļos cauru nakti nerimstoši skanējušas kora dziesmas – gluži kā mūžīgā uguns dziesmas neesot rimušas.

Koris ″Aura″ saka, lielu paldies organizētājiem par iepēju piedalīties labdabīgākajā vasaras festivālā ″Laba Daba″. Tā bija lieliska pieredze un pozitīvu emociju piedzīvojums.

 

Foto: Evelīna Zvirbule

Komentāri

Nav komentāru