Aicinām uz koru koncertu "Dzimtene - mūzika mūžīgā"!

Pirmais šī gada koncerts ir klāt, turklāt jau pavisam drīz! 25. februārī plkst.19.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā, notiks koru koncerts „Dzimtene – mūzika mūžīgā”, kurā uzstāsimies kopā ar Rīgas Franču liceja jaukto kori “Mēs lidosim..” (diriģenti Liene Batņa, Jānis Veličko) un Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jaukto kori (diriģents Edgars Vītols). Ieeja koncertā - brīva. Kā jau koncerta nosaukums ļauj nojaust, tā programma ir veidota patriotiskās noskaņās, bet līdzās šim pierādījumam, ka nav obligāti jābūt novembrim, lai īstenotu dzimtenes mīlestības tēmai veltītu koncertu, slēpjas vēl kāds āķis - nopietna gatavošanās nākotnes notikumiem.

Koncerta programma ļaus ieskatīties tuvākajā nākotnē paredzētajos muzikālajos notikumos. Dzirdēsiet dažus lielu formu skaņdarbus – Jāzepa Vītola „Beverīnas dziedoni”, Pētera Barisona kantāti „Brīnumzeme” un Raimonda Paula „Tālavas taurētāju”, kurus izpildīsim arī 12. martā, IV Jāzepa Vītola Bērnu un jauniešu koru un vokālo ansambļu konkursa „Lai skan!” noslēguma ceremonijā LU Lielajā aulā, kopā ar Rīgas apvienoto mūzikas skolu simfonisko orķestri Kaspara Ādamsona vadībā. Tāpat, koncerta programmā iekļautas dziesmas, kas skanēs arī 2018. gada Latvijas simtgades Dziesmu svētkos, kuriem jau tagad esam sākuši nopietni gatavoties. Koncertā dziedāsim arī tautas deju dziesmas no koncertuzveduma „Pie Daugavas”, kurš divreiz izskanējis ar lieliskiem panākumiem gan Rīgā, gan Līvānos, bet arī šogad šo koncertuzvedumu būs iespēja apmeklēt 4. maijā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Ieplānojiet laicīgi gan tuvākajā nākotnē paredzamos notikumus, gan arī šo pavisam drīzo koncertu, kurā priecāsimies redzēt “Auras” fanus un gluži vienkārši – kormūzikas mīļotājus!

Komentāri

Dace

2016. gada 10. martā, 20:55

Jauks koncerts, prieks bija dziedāt līdzi koncerta tituldziesmu. Paldies! Jautājums - kādas ir iespējas dabūt biļeti uz koncertu "Pie Daugavas" 4.maijā?