Aicinām uz koncertuzvedumu "Pie Daugavas" Nacionālajā teātrī!

Patriotiskās un tautiskās noskaņās LR Neatkarības atjaunošanas 26. gadadienā 4. maija vakarā deju un dziesmu cienītājus jau trešo reizi priecēs koncertuzvedums “Pie Daugavas”. Šoreiz iestudējums norisināsies Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē š.g. 4.maijā plkst. 18.00.

Atgādinām, ka pirmoreiz krāsainais un radošuma izpausmēs bagātīgais uzvedums vairāk nekā divu stundu garumā skatītājus un klausītājus pulcēja 2014. gada pavasarī Lielajā ģildē, bet otrreiz priecēja LR Neatkarības proklamēšanas 97. gadadienas svinību apmeklētājus Līvānos 2015. gada 18. novembrī, kur, starp citu, pēc iedzīvotāju balsojuma izpelnījās titulu „Gada kultūras notikums”.

„Koncertuzvedums “Pie Daugavas” ir māksliniecisks priekšnesums ar Latvijā pašreiz unikālu režijas koncepciju – apvienojoties deju ansamblim un korim koncertuzveduma formā, tiek veidots stāsts, kurā gan dejotāji, gan dziedātāji kļūst par teicējiem bez ierastajām darbībām (dziedāšanas un dejošanas), izspēlējot vienotu stāstu par latviskās dzīvesziņas seno ritējumu gada griezumā, mākslinieciski attēlojot katram gadalaikam raksturīgos lauku darbus, atzīmējamos svētkus un pārmaiņas dabā.

Būtiski, ka viss koncertuzvedums notiek dzīvās mūzikas izpildījumā, dziedot gan korim, gan dejotājiem, kā arī Latvijā zināmiem solistiem ar instrumentālo grupu. Kopēju sinerģiju starp visiem mākslinieciskajiem elementiem, tajā skaitā rekvizītiem un skatuves noformējumu, veido fragmenti no E. Virzas poēmas “Straumēni”, kur līdz ar gadalaikiem un tajos veicamajiem darbiem saplūst Straumēnu ļaudis, bet uzvedumā tā saplūst kora mūzika un tautas deja dzīvās mūzikas pavadījumā.

Koncerts pēc savas būtības ir sarežģīts, jo tajā vienā ritmā un muzikālajās niansēs jāsavienojas korim (arī solistiem), deju kolektīvam un dzīvai mūziķu grupai. Tas iegūst iespaidīgumu tieši maksimāli dzīvā izpildījuma dēļ, līdz ar to tas ir pavisam jauns kormūzikas un deju koncertu pasniegšanas un skatītāju uzrunāšanas veids.”

Laiks: 2016. gada 4. maijā plkst. 18:00

Vieta: Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē

Koncertuzveduma ilgums: 2h 20 min

Dalībnieki:

  • Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris «AURA», mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols;
  • Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas deju ansamblis «PĒRLE», mākslinieciskais vadītājs Raimonds Dzintars;
  • Latvijas Universitātes tautas deju ansamblis «Dancis», mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis;
  • Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra «Mazā Ģilde» deju ansamblis «Daiļrade», mākslinieciskais vadītājs Iveta Pētersone.

Informācija pārpublicēta no: www.bilesuparadize.lv (meklēt pasākumu „Pie Daugavas”).

Komentāri

Dace

2016. gada 4. maijā, 21:46

Tas bija fantastiski! Milzīgs paldies, ka atkārtojāt! Paldies!