Skate

Jau ierasts, ka maija sākumā Rīgas kori satiekas Latvijas Universitātes Lielajā Aulā, lai sadziedātos un parādītu skatītājiem un žūrijai gada laikā apgūto.

Ceturtdiena, 1. maijs bija īpaša diena daudziem Rīgas koriem, tai skaitā arī Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktajam korim “Aura”, jo notika pēdējā lielā skate pirms Vispārējiem Latviešu dziesmu un deju svētkiem, kuri notiks šā gada jūlijā.
Pirms skates koris sanāca vairākkārt uz mēģinājumiem- gan Rīgas 3. arodvisusskolā, gan Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā, gan Latvijas Universitātes Lielajā Aulā, lai pieradinātu skates dziesmas pie savām balsīm.
1. maija pēcpusdienā ar septīto kārtas numuru Latvijas Universitātes Lielajā aulā, 1. reizi skatītājiem savos krāšņajos terpos, parādījas koris “Aura”, uzsākot gavilēt. Kā pirmo dziesmu mēs dzidājām latgaliešu tautas dziesmu Jurjānu Andreja apdarē “Aiz azara augsti kolni”, otrā dziesma, kura nenoliedzami aizkustināja ne tikai skatītāju, bet arī žūrijas sirdis, bija latviešu tautasdziesma Selgas Mences apdarē “Neba maize pate nāca”, bet kā pēdējo koris “Aura” dziedāja Raiņa “Lauztās priedes” ar Emīla Dārziņa mūziku.
Skates rezultāti bija jāgaida ilgi- deviņas dienas. Tomēr siltās maija dienas pagāja nemanot un 9. maija pievakarē bija zināmi skates rezultāti. Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris “Aura” bija ieguvis 41.11 punktu un iespēju 5. jūnijā piedalīties pusfinālā, iegūstot 3. vietu savā koru grupā. 1. vietu ieguva Āgenskalna Valsts ģimnāzijas jauktais koris “MŪŽĪGAIS STRAUTS” ar 45.11 punktiem, bet otro vietu izcīnīja ĀGENSKALNA VALSTS ĢIMNĀZIJAS JAUKTAIS KORIS, iegūstot 44.67 punktus.

Komentāri

Nav komentāru