Koncerts 2. Adventē - "Mūzika Adventa laikā"

Svētdien, 2016. gada 4. decembrī plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks Latvijas Universitātes pūtēju orķestra (diriģenti Jānis Puriņš un Jānis Kaģis) un Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora “Aura” (diriģents Edgars Vītols) koncerts “Mūzika Adventa laikā”.

Koncerta Mūzika Adventa laikā, kas notiks Latvijas Universitātes Lielajā Aulā 2016.gada 4. Decembrī, moto ir “Ziemassvētki ir laiks, kad Dievs tuvojas pasaulei” /arhibīskaps Jānis Vanags/.

Koncerta programmā izcilā franču komponista Kamila Sensānsa romantiskā “Ziemassvētku oratorija”. Līdz pat šim laikam tas ir viens no vispopulārākajiem Ziemassvētku laika skaņdarbiem, kas tiek atskaņots koncertzālēs un baznīcās visā pasaulē. Oratorija vairākkārt skanējusi arī Latvijā koru un kamerorķestru vai ērģeļu izpildījumā. Pūtēju orķestra, kora un solistu versijā Latvijā tā skanēs pirmoreiz. Tieši šī projekta realizācijai tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Puriņš radošam kopdarbam ir uzrunājis talantīgo diriģentu Edgaru Vītolu.

Solisti: Laura Purena (soprāns), Sabīne Krilova (mecosoprāns), Tatjana Kopača (mecosoprāns, alts), Ansis Bētiņš (tenors), Edgars Skarbulis (baritons). Programmā Kamils Sensānss “Ziemassvētku oratorija” (Oratorio de Noel). Koncertā skanēs arī komponistu Georga Fridriha Hendeļa, Franko Cezarīni, Džona Fredrika Kota, Gustava Holsta oriģinālmūzika orķestrim, korim un Ziemassvētku dziesmu apdares.

Ērģeļu partiju koncertā atskaņos prof. Tālivaldis Deksnis.

Koncertu rīko biedrība Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris atbalsta, Rīgas Dome un Latvijas Universitātes biedrība “Juventus” 

Ieejas bez maksas.

Komentāri

Nav komentāru