Sveicam „Auras” jaunos dalībniekus!

Pagājušajā nedēļā, kad lielo svētku emocijas jau bija nedaudz pierimušas, un izrādījās, ka dzīve pēc Dziesmu svētkiem tomēr turpinās, „Aura” aicināja visus dziedāt gribētājus uz jauno dalībnieku atlasi, kuras rezultātā fizmatu korī „Aura” nu ir uzņemti septiņi jauni dziedātāji.

Ikvienam, kurš vēlējās dziedāt „Aurā”, vispirms bija jāpiesakās elektroniski – jāaizpilda pieteikuma anketa, pēc tam jāsagaida ziņa, kurā norādīts konkrēts ierašanās laiks uz noklausīšanos. Un tad pati noklausīšanās, kurā jāstājas aci pret aci ar diriģentu Edgaru Vītolu un bargo žūriju, kas klausījās katra dziedātāja sniegumu – vienu iepriekš izvēlētas dziesmas izpildījumu, kā arī diriģenta uzdotus dažādus balss vingrinājumus.

Pēc ilga un smaga darba vairāku stundu garumā, žūrijas apspriešanās un strīdiem, tika pieņemts lēmums no daudzajiem dziedāt gribētājiem korī uzņemt septiņus:

Andra Annemarija Krūmiņa - 2. soprāns

Rūta Bruževica - 2. soprāns

Dina Zveja - 1. alts

Līva Luīze Levko - 1. alts

Alvis Bless - baritons

Hermanis Verhoustinskis - baritons

Ričards Grigonis - bass

Šis septītnieks savu darbu un atpūtu korī „Aura” sāks ikgadējā kora nometnē, kas šogad no 24. līdz 26. augustam norisināsies Bauskā. Nometnē tiks apgūts repertuārs, kas būs nepieciešams turpmākajos kora koncertos, kuru jaunajā sezonā būs gana daudz. Pēc nometnes, 28. augustā, līdz ar kora darbības 15. sezonas sākumu atsāksies arī iknedēļas mēģinājumi – joprojām nemainīgi katru otrdienu un trešdienu no plkst.18.30 līdz 21.00, Zeļļu ielā 25, 238. auditorijā.

Tiem, kas šo uzņemšanu palaida garām – dosim vēl vienu iespēju pievienoties „Aurai” septembra sākumā. Sekojiet līdzi informācijai un dungojiet savas mīļākās dziesmas, ko spīdoši nodziedāt jauno dziedātāju atlasē!

Komentāri

Nav komentāru