“Aura” dodas koncertbraucienā uz Vāciju!

No 16. decembra līdz 23. decembrim jauktais koris “Aura” dosies koncertbraucienā uz Vāciju, kur apmeklēs Dīreni, Vupertāli un Hamburgu, katrā no šīm pilsētām sniedzot Ziemassvētku ieskaņas koncertus. Visu rudeni “Aura” ir ilgi un nopietni gatavojusies, mācoties apjomīgu un sarežģītu repertuāru Vācijas koncertbraucienam, tomēr tajā pašā laikā ne mirkli netika aizmirsts par svarīgāko šī gada notikumu Latvijā – valsts simtgadi.

Valsts simtgades svinēšana “Aurai” sākās ar koncertu Rīgas sociālās aprūpes centrā „Mežciems”, kur “Aura” viesojās 3. novembrī. Uzstāšanās Mežciema pansionātā ir sena “Auras” tradīcija, un par katru pansionātā notikušo koncertu koristi vēl ilgi saglabā siltas un gaišas atmiņas. Arī šoreiz koris “Aura” tur bija mīļi gaidīts, un koncerts, kurā tika dziedātas skaistākās Latvijai veltītās dziesmas, izvērtās ļoti sirsnīgs un jauks. 11. novembrī “Aura” piedalījās Lāčplēša dienai veltītā pasākumā Sudrabkalniņā, kur braši dziedāja, spītējot aukstajam un vējainajam laikam. Bet jau pēc nedēļas bija klāt Latvijas dzimšanas diena, un “Aurai” bija tas gods būt vienam no desmit labākajiem Latvijas koriem, kuri uzstājās koncertā “18.11.18.” pie Brīvības pieminekļa.

Pēc simtgades svinībām “Aura” turpināja vēl intensīvāk strādāt pie Vācijas koncerprogrammas sagatavošanas. Koncertu repertuāru veidos Ziemassvētku noskaņas dziesmas latviešu, angļu, vācu un latīņu valodā. Liels izaicinājums “Aurai” ir Johana Sebastiāna Baha “Ziemassvētku oratorija” (“Weihnachtsoratorium”), kuras izpildīšana ir neatņemama Ziemassvētku laika tradīcija Eiropas koncertzālēs un baznīcās, un kuras 1. daļu “Aura” kopā ar Hamburgas Policijas kori dziedās divos lielos koncertos Hamburgas neobarokālajā koncertzālē “Laeiszhalle”, 22. decembrī.

Bet pirms koncertbrauciena kulminācijas Hamburgā būs vēl divi ne mazāk svarīgi koncerti Dīrenē (18. decembrī) un Vupertālē (19. decembrī), kur kopā ar vietējiem koriem – “Curioso”, “AnnaBells” un “DaCapo” – “Aura” sniegs Adventes koncertus pilsētu baznīcās. Klausītāji dzirdēs gan skaistākās latviešu Ziemassvētku dziesmas, gan pasaulē populāras Ziemassvētku melodijas, gan arī sakrālās mūzikas skaņdarbus.

No Vācijas “Aura” atgriezīsies tieši tik laicīgi, lai paspētu uz Ziemassvētku vakariņām katrs savās mīļajās mājās. Bet pāris dienas pēc svētkiem mēs atkal satiksimies mūsu kopīgajās kora mājās – Zeļļos, lai skanīgāk un sirsnīgāk nekā citas reizes pieskandinātu LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes plašo zāli un gaiteņus ikgadējā Ziemassvētku koncertā, kas šogad solās būt īpaši emocionāls un neaizmirstams.

Komentāri

Dace

2018. gada 11. decembrī, 22:21

Vai drīkst uzzināt, kad un cikos būs Ziemassvētku koncerts pēc kora atgriešanās no brauciena?

Santa Rukmane

2018. gada 13. decembrī, 10:08

Diemžēl šis Ziemassvētku koncerts pēc atgriešanās no brauciena būs slēgts pasākums tikai fakultātes darbiniekiem. Atvainojamies un apsolām, ka 2019. gadā noteikti būs arī kāds plašai publikai pieejams "Auras" koncerts.

Dace

2018. gada 14. decembrī, 19:26

Paldies par atbildi. Gan jau būs citi koncerti, ko ļoti gaidīšu. Veiksmīgu braucienu un priecīgus Ziemassvētkus!