Koris “AURA” ielūdz uz savu 15. dzimšanas dienu!

Zinātņu māja virmo priecīgā satraukumā – koristi cenšas iegaumēt dziesmu vārdus un bloķē visus iespējamos ēkas spoguļus, pielaikojot jaunos koncerta tērpus. Tikmēr Emīls kalibrē savu iekšējo “la”, Inga nostiepj soprānu aukslējas, Edgars spodrina akordus, bet Madara kora telpā cienā nošu kaudzēs apmaldījušos jaunos dziedātājus ar nomierinošām tējām. Mēģinājumu pauzēs pusčukstus raisās sarunas par dzimšanas dienas dāvanām un pilsētas labākajām pīrādziņu cepējām, no kora medaļām tiek notrausti putekļi, bet no atmiņu lādēm – izvilkti kora košākie piedzīvojumu stāsti… Pavisam nemanāmi esam sasnieguši spuraina pusaudža vecumu un jau 16. novembrī plkst. 17.00 LU Zinātņu mājā kopā ar klausītājiem svinēsim savu 15 gadu jubileju!

Kora “AURA” 15 gadu pastāvēšana tiks svinēta LU nesen atklātajā, modernajā Zinātņu mājā, reizē iezīmējot jaunu lappusi arī kora attīstībā. 11 gadus kora mēģinājumi notikuši LU FMOF vecajā ēkā Zeļļu ielā 25, tomēr līdz ar Zinātņu mājas atklāšanu, tā kļuvusi par “AURAs” jauno mājvietu. Kora jubilejas koncerts “Dziedāt visai pasaulei” iecerēts kā audiovizuāls piedzīvojums, apvienojot korim raksturīgo repertuāru ar ēkas iespaidīgajiem arhitektūras risinājumiem. Koncerta apmeklētājiem tiks sniegta iespēja brīvi izvēlēties sēdvietu uz ātrija kāpnēm, tādejādi piedzīvojot koncertu unikālā un nepiespiestā atmosfērā.

Svētku koncerta divās daļās diriģenta Edgara Vītola vadībā “AURA” dosies dziesmotā ceļojumā pa atmiņu takām, kopā ar klausītājiem atceroties spilgtākos un sirsnīgākos mirkļus no kora dzīves. Koncertā tiks apdziedāts latviešu cilvēka dzīves gājums un likteņa pavērsieni, pievēršoties arī Latvijas dabas skaistumam un tautas garīgajām vērtībām; skanēs Emīla Dārziņa, Ērika Ešenvalda, Ilzes Arnes, Raimonda Paula un citu komponistu skaņdarbi. Uzstāsies arī kora draugi un īpašie viesi. Savukārt starpbrīdī būs iespēja aplūkot izstādi par kora “AURA” 15 pastāvēšanas gadiem.

Mīļi gaidīsim kora draugus un paziņas, fanus un grūpijas, “Šļupstiņa” dalībniekus, kaut reizi kādā koncertā redzētas sejas, kā arī tos, kuri nekad nav dzirdējuši nevienu kora dziesmu, bet jo īpaši - visus dziesmām līdzi dziedošos un knipjus sitošos! Visi kopā pirmoreiz tā pa īstam pieskandināsim Zinātņu māju no pagraba līdz jumtam, mēģināsim saprast, kāpēc “AURAi” ir svarīgi dziedāt visai pasaulei, un svinēsim to īpašo auru, kas jau 15 gadus mūs visus vieno zem viena kora nosaukuma!

Koncertu atbalsta Latvijas Universitāte, LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte, LU Studentu padome, Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Latvijas Universitātes Kultūras centrs, Monton, Pupu maiss, Birzī, Ģertrūdes ielas teātris, Kvadrifrons, Splendid Palace.

Koncerta norises vietā pieejamas bezmaksas auto un velo novietošana (LU Zinātņu un Dabas māju pagalmos).

Biļetes uz koncertu pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv (nenokavē – biļetes pieejamas tikai iepriekšpārdošanā).

Komentāri

Nav komentāru