Balvu kultūrā “Baltais zvirbulis” saņem Edgars Vītols!

Kora “Aura” dziedātāji diriģentu Edgaru Vītolu raksturo kā “viscaur baltu, smaidīgu un hiperaktīvu – ķertu uz mūziku”, tēlaini sauc par “Balto Gandru” un svētkos dāvina baltus ziedus (un pat baltu uzvalku!). Tāpēc jo īpaši priecājamies paziņot, ka šogad nominācijā „Amatiermākslas kolektīva vadītājs” Baltais zvirbulis piešķirts LU FMOF jauktā kora “Aura” baltajam tēlam, diriģentam un mākslinieciskajam vadītājam Edgaram Vītolam! Lepojamies! #VisiMīlVītolu

"Baltais zvirbulis" ir Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta gada balva kultūrā, kuru ik gadu piešķir vairākās nominācijās, lai izteiktu atzinību par kvalitatīva kultūras procesa nodrošināšanu Rīgā. Vīru kora “Absolventi” un jauktā kora “Aura” mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols balvu saņēma par veiksmīgu un radošu vīru kora “Absolventi” 60 gadu jubilejas koncerta “Vīru dziesmā spēks” un jauktā kora “Aura” 15 gadu jubilejas koncerta “Dziedāt visai pasaulei” īstenošanu. Arī mēs tur bijām, dziesmas dziedājām un līksmojām, tāpēc varam likt roku uz sirds, sakot – mūsu diriģents patiešām prot rīkot svētkus!

Balvas laureātu godināšanas ceremonija šogad notika attālināti - televīzijas raidījuma formātā. Raidījuma gaitā varēja vērot sižetus par dažādiem nozīmīgiem aizvadītā gada kultūras notikumiem, kā arī redzēt balvas laureātus. Pats Edgars Vītols “Baltā zvirbuļa” pasniegšanas ceremonijā uzsvēra to, cik būtiski ir būt novērtētam Rīgas pilsētā, kur viņš ir dzimis un kur dzīvo un strādā joprojām. “Rīga tiešām ir mana pilsēta, un tad kad šī pilsēta savā veidā saka man paldies ar šo apbalvojumu, tas ir ļoti, ļoti īpaši,” viņš pauda intervijā. Savukārt runājot par savu darbību korī “Aura”, Edgars atgādināja to, ko mēs paši ikreiz piedzīvojam uz skatuves, pēc viņa mājiena vienlaicīgi ieelpojot: “[…] dažkārt pat nesaskatoties, bez vārdiem, mēs viens otru jūtam. Tur kaut kas strādā mazlietiņ citādāk kā tikai diriģents – dziedātājs… Starp mums ir kaut kas mazliet vairāk, un to es sauktu par Auru.

Attālinātajā balvu pasniegšanas ceremonijā LU mazajā aulā “Balto zvirbuli” kopā ar Edgaru saņēma arī kāds cits kora draugs - sirsnīgi sveicam un priecājamies par LU biedrības “Juventus” direktori Edīti Simanoviču, kura saņēma balvu nominācijā “Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu”.

Balvu “Baltais zvirbulis” veidojis mākslinieks Aigars Bikše, un to pasniedz jau no 2004. gada, lai izteiktu atzinību un apbalvotu Rīgas pašvaldības kultūras darbiniekus un sadarbības partnerus par kvalitatīva kultūras procesa nodrošināšanu Rīgā.

Balvu “Baltais zvirbulis” pasniegšanas ceremoniju vēlreiz vari noskatīties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta youtube kanālā

Komentāri

Aina Podvinska (Aizkraukle-Skrīveri)

2021. gada 22. martā, 13:01

Lepojamies!!!!! Priecājamies par Edgara un koristu dabiskumu un patiesumu!