Kora “Aura” rindas papildina jauni dziedātāji

Par spīti dažādajiem ierobežojumiem un piesardzības pasākumiem, kas jāievēro globālas pandēmijas laikā, kora “Aura” 17. darbības sezona uzņēmusi enerģiskus apgriezienus. Pirmo reizi kora vēsturē jauno dalībnieku uzņemšana tika veikta daļēji attālināti – potenciālajiem auristiem bija jāieraksta video, kurā a cappella jādzied kāda paša izvēlēta dziesma, un tas jāiesūta bargajai žūrijai novērtēšanai. Tikai tā varēja tikt pie uzaicinājuma uz klātienes uzņemšanas kārtu. Tiem, kuri izturēja šo satraucoši elektronisko uzņemšanu, augustā bija iespēja piedalīties kora nometnē, kas ik gadu tiek uzskatīta par jaunās sezonas sākumu. Pēc tam visiem kopā bija iespēja pirmo reizi kāpt atjaunotajā Mežaparka Lielajā estrādē un pieskandināt Mežaparku, piedaloties estrādes tehniskās akustikas pārbaudē. Tāpat jau esam paspējuši pirmoreiz svinīgi ietērpties koncerta tērpos un sniegt muzikālu priekšnesumu LU darbinieku kopsapulcē, protams, ieturot divu metru distanci starp dziedātājiem.

Jaunajam mācību gadam sākoties, devām vēl vienu iespēju pievienoties “Aurai” – 9. septembrī notika otrā jauno dalībnieku uzņemšana. Līdz ar to varam svinīgi paziņot, ka jauktā kora “Aura” rindas 17. darbības sezonā kuplinās prāvs bariņš jauno dziedātāju – veseli 15!

1. soprāni
Linda Estere Bondareva

2. soprāni
Anete Rozenštoka
Evita Kassaliete
Laima Unzule
Anna Knipše
Lelde Kalniņa

1. alti
Annamarija Terēze Andersone
Paula Niedinga
Asnate Bērziņa

2. alti
Elīna Selecka
Paula Katrīna Purmale

2. tenori
Roberts Jumis

Baritoni
Emīls Rudzītis
Roberts Ozols
Emīls Suss

Uzgavilējam jaunajiem auristiem un vēlam nevainojamu mēģinājumu un koncertu apmeklējumu, mūžam nospriegotu aukslēju un spēju kaut nakts vidū nodziedāt visu kora repertuāru no galvas, kā arī saskanīgus un bezrūpīgus atpūtas mirkļus kopā ar kori “Aura”!

Lai mums visiem kopā radoša un muzikāliem piedzīvojumiem bagāta nākamā sezona! Tiekamies mēģinājumos!

Komentāri

Nav komentāru