Hamburgas Policijas vīru koris koncertē Rīgā

Svētdien, 26. septembrī pulksten 16.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā koncertēs Hamburgas Policijas vīru koris. Sadarbībā ar jaukto kori "Aura" izskanēs starptautisks koru koncerts “Ar vēju rudenī”. Koncerta programmā iekļauti pasaulē un Latvijā atzītu komponistu skaņdarbi no Franča Šūberta (Franz Schubert), Karla Marijas fon Vēbera (Carl Maria von Weber), Džuzepes Verdi (Giuseppe Verdi) un citu autoru daiļrades. Latvijas kora izpildījumā izskanēs šī gada jubilāru – Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula, Imanta Kalniņa un citu autoru kora dziesmas.

1901. gadā dziedošie Hamburgas Policijas biedri nodibināja Hamburgas Policijas vīru kori (Polizeichor Hamburg von 1901 e.V.). Korim ir draudzīgas attiecības ar citiem kolektīviem visā pasaulē un tas ir koncertējis daudzās Eiropas valstīs, kā arī Japānā, Ķīnā, Kanādā un Amerikas Savienotajās valstīs. Kopš 1990. gada koris ir nodots japāņu kora un orķestra diriģenta Kazuo Kanemaki rokās, kopš 2012. gada viņam asistē Masanori Hosaka. Šobrīd koris sastāv no 56 dziedātājiem, kas savos koncertos popularizē Hamburgas Policiju un pilsētu.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktais koris “Aura” savā darbības laikā ieguvis daudzas godalgas starptautiskos konkursos, kā arī realizējis unikālus projektus Rīgā un citur Latvijā. Koris apvieno 70 jauniešus, kuru izpildījumā vairāk kā 15 gadu garumā skanējušas dažādu komponistu oriģināldziesmas un tautas dziesmu apdares. Kora dziedātāju savstarpējā draudzība mēģinājumos piešķir īpašu auru arī koncertiem. Kopš dibināšanas kora mākslinieciskais vadītājs ir Edgars Vītols, kuram šobrīd palīdz kormeistari Inga Lisovska un Emīls Rusovs.

Ieeja koncertā bez maksas.
Norises vieta: Latvijas Universitātes Lielā aula (Raiņa bulvāris 19)
Norises ilgums: 1 stunda 20 min.
Ieeja no: 15:40

INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM:

Šo pasākumu apmeklēt var personas, kurām ir digitālais Covid-19 sertifikāts, kas ir apliecinājums tam, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19 vai arī vīrusu pārslimojusi. Ierodoties uz pasākumu, personai (attiecas arī uz bērniem un jauniešiem) būs jāuzrāda:

  • personu apliecinošs dokuments (TIKAI pase vai elektroniskā identifikācijas karte (eID).
  • digitālais Covid-19 sertifikāts (ikvienam ir iespēja elektroniski www.Covid19sertifikats.lv iegūt digitālu sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu).

Komentāri

Nav komentāru