Nepagāja ne divas nedēļas

Tieši tā! Nepagāja ne divas nedēļas kopš kora „AURA” pirmā sezonas mēģinājuma, kad koris jau ir sācis aktīvi priecēt klausītāju ar savu strauji augošo dziesmu repertuāru.

Pirmā kora uzstāšanās šosezon norisinājās 17.augustā, lielveikalā „Galerija Centrs”. Koncerts bija veltīts Latvijas galvaspilsētai Rīgai, jo tieši attiecīgajā nedēļas nogalē Rīga svinēja pilsētas svētkus. Šis koncerts tika saplānots pēdējā brīdī, tādēļ liela daļa auristu nekādi nevarēja pārplānot savus nedēļas nogales darbus, lai pieskandinātu plašo lielveikalu, taču tas neliedza pārējiem kora dziedātājiem sanākt kopā un, vēl neseno Dziesmu svētku iespaidā, nodziedat daudzas dziesmas no šo svētku repertuāra plus vēl dažus labus gabalus. Pēc koncerta auristi neizklīda, bet kopīgi devās uz mājīgu pirti, lai kopīgi pasvinētu Rīgas svētkus, kā arī lai vakarā kopīgi dotos skatīties svētku salūtus, kuri šogad bija veseli astoņi. Jāatzīmē arī tas, ka šis bija „AURAs” otrais koncerts iekš „Galerija Centrs”. Lielveikala apmeklētājiem noteikti radās iespaids, ka kora diriģents ir ļoti aizņemts cilvēks, jo pēc katras dziesmas cēla savu mobilo telefonu pie auss un kādam zvanīja, bet, kā izrādās, tam bija pavisam vienkāršs izskaidrojums, jo viņš bija paguvis nozumēt savu toņdakšu un tās vietā izmantoja signālu, kas dzirdams telefona klausulē, kādam zvanot. Izrādās šis signāls ir neticami tuvs LA.

Nākošais koncerts noritēja 21. augustā un tajā koris „AURA” mieloja starptautiskas konferences dalībnieku ausis. Šī konference noritēja Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Tā kā konferencē piedalījās dažādu nāciju pārstāvji, tad koncerta programmā bija iekļauta dziesma svešvalodā, proti, dziesma „O sole mio”, kas tika dziedāta itāļu valodā. Šī 1898. gadā sarakstītā dziesma izraisīja ļoti lielu sajūsmu konferences dalībnieku vidū. Pēc koncerta koris arī tika pie dāvanas no pacilātajiem klausītājiem.

Ar šiem diviem koncertiem nebūt nebeidzas „AURAs” divu nedēļu koncertu gaitas, jo šajā nedēļas nogalē korim norisināsies nometne Aizkraukles rajonā, kuras laikā koris sniegs vēl vienu koncertu - piektdien, 22. augustā, pie vienīgā Aizkraukles pagasta tilta par godu pasākumam „Gaismas tilti”!

Šādi nu iesākās kora „AURA” koncertu sērija, kas šogad plānojas būt diezgan ražena. Tad nu uz tikšanos koncertos! :)

Komentāri

Nav komentāru