Aura Toronto 2024

Septiņu dienu garumā Kanādas latviešu Dziesmu svētkos Toronto piedzīvojām strauju, bet skaistu skrējienu no mēģinājuma uz mēģinājumu, no koncerta uz koncertu, lai priecētu mūsu tautiešus Kanādā. 

Daudziem no mums Toronto bija sapņu piepildījums - saulē zaigojoši debesskrāpji, visas pasaules virtuve, muzeji ar pasaulslavenu mākslinieku darbiem, iepirkšanās un pat Hokeja slavas zāles apmeklējums! Centāmies brīvo laiku starp mēģinājumiem un koncertiem (piemēram, pusdienu pauzes un naktsmiera laiku) izmantot lietderīgi!

Kopkora koncertā guvām milzu gandarījuma sajūtu par to, ka esam latvieši un varam mūsu kultūru parādīt arī ārpus Latvijas. Kopā būšana ar tautiešiem Kanādā, viņu pieredzes stāstu uzklausīšana un dziesmas par mūsu zemi bagātināja mūs visus ar cieņu un patriotismu pret tēvzemi, kas ir mīļa ne tikai mums, Latvijā esošajiem, bet arī mūsu tautiešiem, kuri dzīvo ārpus Latvijas.

Divarpus nedēļas ik dienu pavadījām ar kora biedriem - kā mēģinājumos un koncertos, tā kopīgās maltītēs, atpūtā un pat kopīgās viesnīcas istabiņās. Tas reizēm bija izaicinoši, tomēr ir liels prieks, ka brauciena laikā bijām vienoti, ar fantastisku humora izjūtu, sniedzām palīdzīgu roku, kad tā bija nepieciešama, bet, pats galvenais, gājām uz kopīgu mērķi, kuru veiksmīgi sasniedzām - latviešu Dziesmu svētki Toronto!

Paldies kora vadībai, katram dziedātājam un visiem iesaistītajiem brauciena organizēšanā.

#AuraSkan un Aura turpinās skanēt!

Foto: Jānis Romanovskis / Gribuvasaru.lv

Komentāri

Nav komentāru