Neierastā svētdienas koncertēšana

2008. gada 28. septembris AURAs vēstures grāmatā ierakstīja dažas jaunas lapaspuses, jo koris šajā dienā pārdzīvoja dažus vēl nebijušus notikumus, kas korim deva vērtīgu pieredzi un pie reizes bija arī finansiāli ienesīgi.

Neticami, bet kora sniegtais koncerts Sv. Meinarda baznīcā, Ikšķilē, bija pirmais koncerts, ko auristi sniedza svētdienā, turklāt pirms koncerta iedziedoties ārpus telpām, jo baznīcā to vienkārši nebija fiziski iespējams izdarīt. Koris arī pirmo reizi plašākai publikai izdziedāja Vīnes konkursa repertuāru. Pēc koncerta publika nepārstāja aplaudēt līdz brīdim, kad pēdējais korists atstāja baznīcas lielo zāli.

 

Kā jau pēc katra nopietnā koncerta, arī pēc šī notika pēc pasākums, lai kopīgi atzīmētu veiksmīgi pavadītu koncertu. Šoreiz par tā norises vietu bija parūpējusies koriste Līvija. Atpūtai iekārtots zaļš stūrītis pie Daugavas bija ļoti piemērota vieta, lai pavadītu jautri laiku un uzdziedātu dziesmās, veltītas Daugavai. Laika apstākļi gan nebija labvēlīgi, jo diena bija apmākusies un dažu brīdi pat pārsteidza ar lietu. Taču kad pasākums jau gāja uz otru galu, tad uzspīdēja arī saulīte, par kuru, ņemot vērā iepriekšējos apstākļus, bija dubults prieks. Braucot atpakaļ uz Rīgu, vilcienā koristi kārtējo reizi nevarēja rimties dziedāt.

 

Nonākuši gala stacijā un veltot tai dziesmu, koristiem kā no skaidrām debesīm iešāvās prātā ideja, ka vajadzētu kaut kur piestāt un padziedāt. Ticat vai ne, bet par dziedāšanas vietu tika izvēlēts viens no Rīgas gājēju tuneļiem, turklāt pa jokam priekšā tika nolikta kārba cerot uz cilvēku ziedojumiem. Cilvēku sejās, bez šaubām, bija vērojams izbrīns, skatot vaigā koristus, kas dzied tunelī. Taču daudzi arī nekautrējās šķirties no kādas naudas summas kora labā. Apmēram stundu garā koncertēšana AURAs kontu papildināja ar 12,53 Ls, Snickers batoniņu un DVD filmu Georg. Priekš pirmās reizes labs guvums. Vai tuvākajā laikā Jūs AURU ieraudzīsiet vēlreiz dziedot tunelī, nevar skaidri zināt, bet pavisam noteikti ir tas, ka nākošā AURAs uzstāšanās ir 11. oktobrī 18:30 pie Brīvības pieminekļa, kur AURA kopā ar citiem koriem dziedās par godu Tautas frontes 20. gadu jubilejai. AURAs koncertu rats nebeidz griezties tik uz priekšu vien, tādēļ uz tikšanos tuvākajos koncertos.   

Komentāri

Anita Vītola

2008. gada 4. novembrī, 21:51

Vai vai. Rakstam sākums izklausījās labi. Bet par to tuneli.. Jā, to nu var izdomāt tikai ļoti labā omā - pēc laba koncerta un patusēšanas Daugavmalā:)