Mūsu diriģentam - 10!

Protams, runa neiet par Edgara Vītola vecumu, bet gan par koncertu, kas notika Latvijas Universitātes Lielajā aulā 2008. gada 7. novembrī. Tas bija valsts svētkiem veltīts koncerts un pie reizes arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas VIII semestra studenta un Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora „Aura” diriģenta Edgara Vītola diplomeksāmens, kurā jaunais un atraktīvais diriģents ieguva vērtējumu – 10!

Protams, runa neiet par Edgara Vītola  vecumu, bet gan par koncertu, kas notika Latvijas Universitātes Lielajā aulā 2008. gada 7. novembrī. Tas bija valsts svētkiem veltīts koncerts un pie reizes arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas VIII semestra studenta un Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora „Aura” diriģenta Edgara Vītola diplomeksāmens, kurā jaunais un atraktīvais diriģents ieguva vērtējumu – 10!

 

Koncertā ar nosaukumu „Tev, Latvija” kopā piedalījās trīs Edgara Vītola diriģētie kori: Kultūras un atpūtas centra „Imanta” vīru koris ABSOLVENTI, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris AURA, kā arī Rīgas Kultūras vidusskolas jauktais koris.

 

Koncertu apmeklēja brangs skatītāju skaits. To starpā bija gan diriģenta un koristu draugi, radi un paziņas, gan vienkārši mūzikas mīļotāji, kā arī krietns pulciņš FIZMATU, kuri bija atnākuši atbalstīt savas fakultātes kori un diriģentu.

 

Edgaram šis koncerts, saprotams, nebija no vieglajiem, jo katru rokas un citu ķermeņa daļu kustību vēroja barga žūrija, turklāt, tik daudz koru un tik daudz dziesmu pēc kārtas Edgars vienā koncertā vēl nebija diriģējis.

 

Taču tas netraucēja Edgaram caur sviedriem un uztraukumu, kvalitatīvi nodiriģēt visu koncertu un sajūsmināt publiku. Edgara sveikšanas daļā un arī pēc koncerta aplausi bija skaļi un nerimstoši. Edgaru sveica ļoti daudz skatītāju, tai skaitā arī Fizikas un matemātikas fakultātes izpilddirektors un nosacītais kora krusttēvs - Visvaldis Neimanis, kurš ar atraktīvu roku žestu parādīja, ka viņš Edgaram liktu 10, kas zina, varbūt žūrija no tā ietekmējās. Auristi arī sveica savu diriģentu, dāvinot viņam sienas avīzes AURUM speciālo izdevumu un 50 rozes, kas simbolizēja punktu skaitu, kas jāiegūst korim konkursā Vīnē, uz kuru auristi brauc jau otrdien, 11. novembrī.  

 

Koncerts noteikti arī nebūtu izdevies tik labs bez lieliskās koncertmeistares Maretas Beitikas, kura kā vienmēr spēja ar smaidu uz lūpām papildināt dziedājumu ar klavieres skaņām, un programmas pieteicējas Ievas Āvas, kur ar mierīgo un nosvērto balsi un dažādām dziesmu un dzejoļu rindām sagatavoja gan skatītājus, gan arī pašu diriģentu nākošajai dziesmai.

 

Lai gan žūrija bija ļoti barga, tomēr arī Edgars izrādījās žūrijas pārstāvjiem ciets rieksts, jo tie līdz pat pusnaktij sprieda kādu vērtējumu diriģentam likt, diezgan loģiski, ka beigu beigās tika ielikts maksimālais punktu skaits.

 

Pašam diriģentam prātā palikusi koru kvalitatīvais un emocionālais sniegums, arī patriotiskā atmosfēra bija ļoti jūtama, jo koncerts bija veltīts Latvijai, līdz ar to daudzi uz to nāca nevis kā uz diplomeksāmenu, bet gan kā uz koncertu, veltītu dzimtenei. Diriģentam atmiņā iespiedušies arī milzīgie ziedu kalni un koristu mīlestība pret diriģentu. Ne velti Edgars tika apsveikts ar vārdiem: „Ar vai bez diploma, mēs Tevi mīlam tāpat!”!

 

Tagad vajadzētu sekot atpūtas periodam no visiem darbiem, taču nekāda atpūta Edgaru vis negaida. Jau rīt, 11. novembrī viņš ar Fizikas un Matemātikas fakultātes jaukto kori dosies uz Vīni, lai piedalītos koru konkursā. Tad, lai izdodas konkursā un turpmākajā karjerā!  

 

 

Komentāri

Leonora Pahirko

2008. gada 19. novembrī, 14:31

Protams, Valdi, ka runa neiet par...! ;)

Aina un aizkrauklieši

2008. gada 19. novembrī, 20:47

Sveicam! Visam un visiem par spīti Edgars savu ir panācis. Lai dzīvo! Paldies visiem jaukajiem auristiem! Gan mēs vēl tiksimies!

Anonīms

2008. gada 20. novembrī, 01:15

Aina

2008. gada 22. novembrī, 23:25

Bet kur pazudis Zuters ar sleju par Vīni?

Valdis Zuters

2008. gada 23. novembrī, 09:39

Zuters guļ un slinko! :)