Jauktais koris "Aura" piedalās Raimonda Paula sadziedāšanās svētkos

8. martā "Arēnā Rīga" jau ceturto gadu pēc kārtas vienkopus pulcējās 700 balsīs mērāms Latvijas kopkoris, lai kopā ar pazīstamiem solistiem un Raimonda Paula jaunatklātajiem talantiem vienotos maestro radītajās melodijās.

Šogad jau otru reizi Raimonda Paula dziedāšanas svētku pastāvēšanas vēsturē uz skatuves kāpa arī pats idejas autors, maestro Raimonds Pauls, bet kopā ar viņu svētkos līdz šim lielākoties neskanējušas dziesmas izpildīja koristi no Rīgas un Latvijas pilsētām. Tāpat kā iepriekš jauktie kori sadziedājās ar tautā iemīļotiem solistiem – Intaru Busuli, Andri Ērgli, Anci Krauzi (neskatoties uz otrā bērniņa gaidībām), Jāni Stībeli, Viktoru Lapčenoku, Žoržu Siksnu, Niku Matvejevu, Amber, Normundu Rutuli un citiem tautā populāriem māksliniekiem vai tikko jaunatklātajiem talantiem. Turklāt uz skatuves kāpa arī Ances Krauzes vecākā meitiņa un dziedāja mūsu fantastiskā un virtuozā diriģenta Edgara Vītola vadītajā dziesmā "Putniņš uz zara".

Koncerta pirmajā daļā tika izpildītas Maestro dziesmas ar latviešu dzejnieku – Imanta Ziedoņa, Austras Skujiņas, Raiņa, Aspazijas, Viļa Plūdoņa, Jāņa Petera un citu dzejnieku vārdiem. Bet otrajā daļā maestro aicināja uzkavēties Latvijas televīzijas skatītājiem pazīstamajā Paula krodziņā, kas kopā ar visiem krodziņa pastāvīgajiem iemītniekiem bija pārcēlies uz "Arēnu Rīga".


Pirmie Raimonda Paula Dziedāšanas svētki norisinājās 2006.gadā, un divos vakaros tos apmeklēja aptuveni 20 000 skatītāju, bet televīzijas ierakstā dažas dienas vēlāk noskatījās turpat trešdaļa Latvijas iedzīvotāju. Ar šo koncertu tika atklāta daudzfunkcionālā halle Arēna Rīga.
2007. gadā arēnā norisinājās tautas sadziedāšanās svētki "Mūsu dziesma", kuros gan Maestro nepiedalījās, taču pasākums izvērtās ne mazāk saviļņojošs un sirsnīgs.
2008.gadā Dziedāšanas svētkus komponists veltīja Latvijas 90 gadu jubilejai, koncerta pirmajā daļā atskaņojot tās dziesmas, kurās tieši vai netieši ir skarta Dzimtenes tematika.

Visu koncertu mākslinieciskais vadītājs un diriģents bija Arvīds Platpers.

Komentāri

Anonīms

2009. gada 18. augustā, 14:59

Tas nija smuki

Anonīms

2009. gada 18. augustā, 14:59

Tas bbija smuki !