"Aura" vītero Fizmatdienās 2009

Kopš AURA darbojas Fizikas un matemātikas fakultātes paspārnē, arvien biežāk korim nākas ņemt dalību dažādos ar Fizmatiem saistītos pasākumos, lai tā būtu kāda pasniedzēju balle vai kāda darbinieka jubilejas atzīmēšana, vai vienkārši publisks pasākums. Arī šogad notikušie Fizikas un matemātikas fakultātes svētki „Fizmatdienas 2009” nenotika bez aktīvas AURAs dalības. Tika gan dziedāts, gan dejots, gan beigu beigās, pa starpai, aizvadīta arī šī gada koru skate.

Nu jau gandrīz pagājušas divas nedēļas kopš pēdēja Fizmatdienu pasākuma – Laivu brauciena – taču atskaņas kora sastāvā vēl joprojām ir jūtamas. Taču ar laivu braucienu nebūt nemaz viss nesākās. Pirmais Fizmatdienu pasākums bija Fizmatu sadziedāšanās un gājiens, kas notika 23. aprīlī. Sadziedāšanās sākās 17:00 Stacijas laukumā. Lai gan saprotamu iemeslu dēļ, AURĀ pārsvarā dzied Fizmati, kuru svēts pienākums ir piedalīties Fizmatu pasākumos, tomēr, balstoties uz kora nefizmatisko daļu, AURA un tās diriģents Edgars Vītols tika speciāli aicināti piedalīties šajā pasākumā.  

 

Laika apstākļi nebija pārāk labvēlīgi dziedāšanai un iešanai, jo pūta stiprs vējš un bija diezgan pavēss, bet tas, protams, neliedza dziedāt un labi pavadīt laiku. Stacijas laukumā tika nodziedātas tādas dziesmas kā „Bēdu manu lielu bēdu”, „Tā es tevi mīlēšu” un „Rīga dimd”. Tālāk dziesmotais gājiens devās uz tirdzniecības centru „Galerija Centrs”, kur tika dziedāts „Es nenācu šai vietā” un gan kora, gan pārējo iemīļotā „Tik dēļ Jums”. Visbeidzot gājiens nonāca arī pie Brīvības pieminekļa, kur, bez šaubām, tika dziedāts „Pūt, vējiņi”. Tā nu arī gājiena dziesmotā daļa bija cauri un varēja sākties Fizmatu gājiens, kas vairs tik ļoti nebija balstīts uz dziedāšanu ,bet gan uz Fizmatu vārda skandināšanu ielās.

 

Kārtējo reizi AURA pārliecinājās par to, ka vēsturei ir ļoti raksturīga iezīmē – tā mēdz atkārtoties. Arī šogad Fizmatdienu pasākumu laikā korim nācās nopietni gatavoties skatei, kas notika tieši pirms Laivu brauciena 30. aprīlī, 18:00 Latviešu biedrības namā. AURA izpildījuma skates apmeklētāji varēja dzirdēt tādas dziesmas kā „Mūzai”, „Savā tautā”, „Brīnumzeme”, no kopkora puses tika skandināts graujošai Butāna cikls. Taču neskatoties uz grūto darbu pie skates programmas, kora pārstāvjus varēja manīt teju visos Fizmatdienu pasākumos, gan sporta tērpa ņemot dalību Fizmatu sporta dienā, gan vienkārši skatītāju rindās klausoties un skatoties kā darbojas citi.

 

Taču lai nu kuru pasākumu AURA laistu garām, tas noteikti nebūtu ”Laivu brauciens 2009”. Šogad tas notika pa Ventu, posmā no Nīgrandes līdz Skrundai un šajā pasākumā AURIstu pārstāvji bija itin lielā skaitā. Bija pat dažās komandas, kas sastāvēja gandrīz tikai no koristiem. Jaukais laiks un dabas tuvums noteikti koristiem deva lielu enerģijas devu, lai varētu pēcāk turpināt aktīvu muzikālo darbību, jo darbu ir daudz. Šonedēļ jāpiedalās gan pasākumā „Muzeju nakts”, gan arī kora „UNDA” jubilejas koncertā. Priekšā stāv arī Verdi Rekviēma dziedājums Viļņā un sadraudzības koncerts ar vācu kori. Tā kā AURA turpina daroties!

Komentāri

SB

2009. gada 14. maijā, 20:04

iscila bilde :P

Valdis Zuters

2009. gada 14. maijā, 20:09

Sanda diriģē! :D

Anonīms

2009. gada 17. maijā, 10:36

Paldies, Valdi, ka neturi sveci zem pūra- t.i. savas žurnālista dotības atkal liec lietā izgaismojot kora tēlu!