Jauktais koris „Aura” aicina uz sadraudzības koncertu ar Vāczemes kori „Solingen”

10. jūnijā plkst. 19.00 „Ave Sol” koncertzālē norisināsies Vācijas Solingenas apgabala apvienotā kora „Solingen” un Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora „Aura” sadraudzības koncerts. Šis koncerts ir ilgas plānošanas un sagatavošanās darbu rezultāts, kurš ietvers sevi gan latviešu, gan svešzemju tautu kultūras mantojumu.

Vācijas apvienotajam korim ir vairāk nekā 60 gadu. Pēdējie 10 gadi aizritējuši diriģenta Willi Winkler vadībā. Šo gadu laikā koris ir veicis vairākus sadraudzības braucienus uz dažādām valstīm. Šoreiz koris ir izvēlējies braukt uz Latviju, lai tuvāk iepazītu latviešus un viņu zemi – Latviju. Šajā ceļojumā kori pavadīs arī koncertmeistare Ursula Drießen.

 

Apmēram 60 dziedātāju lielais apvienotais koris sniegs koncertu kopā ar pašmāju jaukto kori „Aura”, kura diriģents ir Edgars Vītols, koncertmeistare – Mareta Beitika. Aura ir salīdzinoši jauns koris, oktobrī tiks svinēta 5 gadu jubileja, taču šajā laikā koris jau ir paspējis iegūt starptautiskus sasniegumus. Koris ļoti aktīvi piedalās dažādos projektos un ar savu dziedāšanu atbalsta dažāda veida pasākumus.

 

Koncertā tiks pasniegta latviešu un pasaules komponistu oriģināldziesmas un tautas dziesmu apdares. Kori dziedās gan atsevišķi, gan arī vienosies kopējā dziesmā.

 

 

Komentāri

Dāvis Engers

2009. gada 26. maijā, 11:19

par garu - tapēc krutuma punktus nedabūt!

Laura Kaļva

2009. gada 31. maijā, 19:17

Kā es gribētu būt tur!!! Kas zina, varbūt kāds ieraksta video.. :)