Sezonas atklāšana Zaļeniekos

Nometnes rīkošana korim Aura jau ir kļuvusi par tradīciju, tādēļ arī šovasar no 14. – 16. augustam koris Aura viesojās Jelgavas novada Zaļeniekos, lai atklāta sezonu, gatavojoties tādiem nozīmīgiem notikumiem kā komponista Alda Progulbicka koru dziesmu ierakstam novembra beigās, Latvijas Universitātes 90 gadu jubilejas koncertam un, protams, ļoti svarīgajām kora „Aura” 5. gadu jubilejas koncertam.

Piektdien, 14. augustā jau drīz pēc 9.00 no rīta lielākā daļa auristu bija pilnā gatavībā doties uz nometnes vietu. Dažs ar mašīnu, dažs ar vilcienu un autobusu, bet mērķis viesiem viens – Zaļenieku pamatskola, kurā bija atvēlētas telpas darbam, atpūtai un gulēšanai.

            Mēģinājumu grafiks bija diezgan saspringts. Bija jāpieslīpē jau zināmas dziesmas un jāiemācās daudzas jaunas, tādēļ dienā notika līdz pat trijiem mēģinājumiem gan visiem kopā, gan pa atsevišķām balss grupām.

            Sestdienas vakarpusē, pateicoties atsaucīgajai Zaļenieku kultūras nama vadītājai, koris Aura sniedza arī savu pirmo sezonas koncertu, kurā tika pasniegts visdažādākais dziesmu sortiments, tai skaitā arī nometnes laikā iemācīta dziesma.

            Šī nometne izcēlās ar ļoti daudzām sporta aktivitātēm. Pie skolas bija pieejams volejbola, futbola un basketbola laukumi, kuri aktīvi tika izmantoti. Novārtā netika atstāts skolā novietotais galda tenisa galds. Sestdienas vēlā vakarā norisinājās aktivitātes speciāli kora nometnei sagatavotā nakts trasē. Koristiem nācās gan dziedāt, gan bļaut, gan domāt, gan nedomāt un orientēties Zaļenieku pamatskolas apkārtnē.

            Sestdienas naktī koristi nodevās īpašam konkursam – „Dziesma manai audzei”, kurā katrs korists varēja uzstāties ar sev tīkamu dziesmu. Pēc tam sekoja ballīte, kurā par mūziku rūpējās paši koristi – gan sita ritmu, gan spēlēja, gan dziedāja.

            Svētdien vēl tika aizvadīts pēdējais mēģinājums un tad jau koristi varēja doties mājup. Paši koristi atzīst, ka šī bijusi visu laiku labākā nometne, bet neskatoties uz to, kā parasti Aurai priekšā vēl daudz darba. Tai skaitā jau sestdien, 22. augustā Aurai jāuzstājas Vērmanes dārza Rīgas svētku ietvaros no 13.00 – 14.00. Sezona ir tikai sākusies, bet Aura jau dzied!

 

 

Komentāri

Elīna

2009. gada 17. augustā, 23:20

:D Ramūns pilnā aprīkojumā!

Dāvis Engers

2009. gada 18. augustā, 00:28

paldies Leonorai!

Anita Vītola

2009. gada 18. augustā, 14:58

Kur tad bildes?

Inese Bērziņa

2009. gada 21. augustā, 00:09

Bilde ar Ramūnu ir vienīgā, kas izturēja cenzūru

Leonora

2009. gada 24. augustā, 22:12

tiešām ceru, ka patika :) it īpaši 13 cilvēki koncertā

Elīna

2009. gada 24. augustā, 23:50

toties intīmāka gaisotne :)

Guntis (Jelgava)

2009. gada 6. septembrī, 12:26

Nu bet bildes (pieklājīgās) ir šeit: http://picasaweb.google.lv/guntis.pavilons/Aura?feat=directlink