Latvijas Universitātei - 90!

28. septembrī Latvijas Universitāte svinēja apaļu jubileju, jo tieši pirms 90 gadiem šajā datumā tika nodibināta šobrīd lielākā mācību iestāde Baltijā un arī vienīgā klasiskā universitāte Latvijā. Par godu šai jubilejai norisinājās dažāda veida pasākumi, tai skaitā svinīgā LU Senātā sēde, kurā uzaicināti uzstāties bija arī kora „Aura” dziedātāji.

LU senāta sēde sākās ļoti precīzi 14:15 un uz to bija ieradušies gan senatori, gan augstākās elites cilvēki no Latvijas un ārzemēm. Ieradies bija arī Valsts prezidents Valdis Z., kurš tika ievēlēts par LU Goda biedru. Sēdes laikā tika sveikti LU Goda doktori un emeritus profesori, kā arī LU bijušais kanclers Pāvels Fricbergs, kam tika pasniegts LU apbalvojums – LU Ģerboņa Zelta zīme.

 

AURAs uzdevums bija piedot sēdei svinīguma noskaņu. Tas korim kārtējo reizi bija diezgan liels pārbaudījums, jo kora rindas ir papildinājuši krietni daudz jauno dziedātāju, kuriem šī bija pirmā uzstāšanās tik lielas un šajā gadījumā arī nopietnas auditorijas priekšā. Bet kā teikt – labs, kas labi beidzas!

 

Komentāri

Eņģelis Mārtiņš

2009. gada 30. septembrī, 00:31

rekordkoncerts