Vairs tikai mēnesis

Cerot uz to, ka laika ritēšanas virziens un ātrums tuvākajā laikā nemainīsies, koris AURA ir nonācis neapšaubāma fakta priekšā, proti, ka līdz lielajam piecu gadu jubilejas koncertam „Nu es varu gavilēt”, kas norisināsies 7. novembrī plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā, palicis tieši mēnesis. Līdz ar to tiek steigti un pabeigti daudzie organizatoriskie darbiņi, plānota pasākuma koncepcija un, protams, produktīvajos mēģinājumos noslīpēts plašais kora repertuārs.

Šīs muzikālais piedzīvojums sākās 2004. gada rudenī, kad dienas gaismu ieraudzīja Rīgas Centra rajona skolotāju koris „Aura”. Sākotnējais sastāvs – pavisam neliels, koncerti – pavisam nedaudz, repertuārs – knaps, atpazīstamība – nekāda. Bet ne uz ilgu laiku, jo, pateicoties dažu cilvēku uzņēmībai, atraktivitātei, entuziasmam, kā arī dažādu labvēlīgu un nelabvēlīgu apstākļu tiešai un netiešai mijiedarbībai, koris piedzīvoju strauju izaugsmi un šobrīd, darbojoties Fizikas un matemātikas fakultātes paspārnē, ir iekarojis savu vietu zem spožās mūzikas saulītes.

Koris piecu gadu laikā ir piedzīvojis neticami daudz un katram no dziedātājiem ir sakrājies savs neaizmirstamo emociju krājums, ar kuru tie grib padalīties. Tādēļ ikviens AURAS dziedātājs aicina tieši Tevi ierasties uz jubilejas koncertu un sajust to AURAS auru, kas ir sajūsminājusi visdažādāko publiku gan še pat Latvijā, gan ārpus tās!

 

Lai padarītu koncertu spilgtāku un daudzveidīgāku, AURIsti nemuzicēs vieni. Talkā nāks dziesmoti draugi: 

Rīgas 6. vidusskolas simfoniskais orķestris, diriģents Haralds Bārzdiņš

Rīgas Kultūru vidusskolas jauktais koris, diriģents Edgars Vītols
Rīgas pilsētas 2. ģimnāzijas jauktais koris, diriģents Edgars Vītols

Ance Purmale soprāna solo
Jānis Kurševs tenora solo
Ingus Vanags baritona solo
Mareta Beitika klavieru solo

Koncerta programmā paredzēti šādu autoru darbi: Emīls Dārziņš, Pēteris Barisons, Ilze Arne, Pēteris Vasks, Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Uldis Stabulnieks

Ieeja koncertā būs par ziedojumiem.

Nevajag arī aizmirst, ka jubilejas ietvaros koris sniegs garīgas mūzikas koncertu 9. oktobrī plkst.19.00 Anglikāņu baznīcāa (Rīga, Anglikāņi iela 2a).

 

Gaidīsim Jūs mūsu koncertos!

Komentāri

Ilva

2009. gada 8. oktobrī, 18:34

jāsāk taisīties! :))

Ansis

2009. gada 6. novembrī, 15:13

Ansis ar braalju pulku :)