"Auras" diriģents pieķerts brīdī, kad skrējis kails ap Brīvības pieminekli!

31. marta vakarpusē lielu izbrīnu uz šoku piedzīvoja cilvēki, kas, izbaudot brīnišķīgo pavasarīgās dienas novakaru, atradās Brīvības pieminekļa tuvumā. Tur plkst. 22.34 pēc vietēja laika pēkšņi, nez no kurienes, uzradās kails vīrietis, kas sāka joņot apkārt Brīvības piemineklim. Vēl lielāku izbrīnu radīja fakts, ka vīrietim rokā bija apmēram metru garš metāla priekšmets, kas atgādināja toņdakšu, ar ko plikās miesas īpašnieks neveiksmīgi centās piesegties. Par laimi tuvumā atradās policists, kas aktīvo bezbikšaini drīz vien aizturēja un nogādāja tuvākajā policijas iecirknī.

Kā pavēstīja kailo vīrieti aizturējušais policists Alkolajs Šmigonis, tad nesankcionētais sportists esot bija Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora Aura diriģents Edgars Vītols. Edgars aizturēšanas brīdī nav pretojies tiesībsargam, tieši pretēji, izrādījis pat acīmredzamas simpātijas pret stalto policistu.

 

Kā vēlāk noskaidrojies, tad Vītols savu rīcību skaidro kā trenēšanos kailo sezonas atklāšanas skrējienam Kanāriju salās 4. aprīlī. Viņš arī attaisnojās, ka nebija domājis, ka šajā laikā Brīvības pieminekļa tuvuma būs kāds cilvēks. Viņš apsolījās tuvāko dienu laikā tā vairs nedarīt, galvenais, lai par notikušo nestāsta viņa tēvam, citādi viņš tiešām kādas dienas vairs nevarēs paskriet.

 

Aculieciniece Hlorija Mazmieze stāsta, ka bija ļoti šokēta par redzēto, jo nekad nebūtu iedomājusies, ka Brīvības pieminekļa apkārtne varētu tikt izmantota kā treniņ laukums kailo skrējienam. Aculieciniece gan atzīst, ka plikajam diriģentam bija ļoti liels un piesaistošs toņa dodamais aparāts. Viņa labprāt kādreiz ar diriģentu satiktos un aplūkotu to tuvāk.

 

Vēlāk intervijā kora Aura virsdiriģents un dziedātāj Miks Lūsītis atzīst, ka Vītols nekad nav bijis īsti normāls un šāds solis no viņa puses nav nekāds pārsteigums. „Vītols vienmēr ir tiecies pēc uzmanības, un kad nav izdevies šo uzmanību iegūt, tad sācis pielietot galējus līdzekļus. Pēc šī gadījuma es, protams, parunāšos ar viņu, un tad jau redzēs pie kāda situācijas risinājuma nonāksim. Pieļauju domu, ka Vītolam varētu nākties kādu laiku atstāt diriģenta posteni un padziedāt soprānu rindās, tad varbūt viņš nāktu pie prāta” – tā stāsta Miks Lūsītis.

Komentāri

Rolands Klušs

2010. gada 1. aprīlī, 01:08

HAAAH! Labs! April, april! :)

Alkolajs

2010. gada 1. aprīlī, 01:11

Rakstā nekur neparādās "April", tātad taisnība...

Raivis Bēts

2010. gada 1. aprīlī, 02:18

Policists Alkolajs Smigonis - par so man liela reka! :D

Rūta Marherte

2010. gada 1. aprīlī, 07:32

gandrīz noticēju...:)))))))))))) labs!!!

Virgīnija Liepiņa

2010. gada 1. aprīlī, 08:33

galvenais, ka ar to toņdakšu viņš mēģināja piesegt nevis priekšpusi, bet pēcpusi, prasīts pēc skaidrojuma - tā, redz, salstot vairāk.

Liene Stalīdzāne

2010. gada 1. aprīlī, 10:16

TIK :D :D :D :D

Arta

2010. gada 1. aprīlī, 12:35

Ģeniāls raksts! Riktīgi labs! Pirmais 1. aprīļa joks, kas šogad ir izdevies! Citādāk sanāk vislaik kaut kādus neveiksmīgus brīnumus šodien lasīt/piedzīvot! Valdi uz dzelteno presi! :D

Dārta Šice

2010. gada 1. aprīlī, 12:53

:D lielākai ticamībai vēl varēja piemetināt kādu imitētu Degpunkta sižetu, bet raksts pa pimo ;) :D

Meija

2010. gada 1. aprīlī, 14:39

vispār man 1.aprīlis besī - bet šis ir labs :))

1.aprīlis

2010. gada 1. aprīlī, 14:56

Meija, Tu besī man :)

Lelde Kupče

2013. gada 23. jūlijā, 17:50

TiiiiiiiiiiiiiiiiiiiK LABS :D:D:D:D:D:D Manuprāt, labākias 1.aprīļa joks .... šogad :D

Edgars Vītols

2010. gada 1. aprīlī, 20:26

Labi, ka visi šito uztvēra par joku! :|

Evelīna

2010. gada 1. aprīlī, 23:08

Vienīgais 1.apr. joks, ko pieredzēju un noticēju.. :D

Dace Ašnevica

2010. gada 1. aprīlī, 23:15

labs, bet nezinātāji tiešām padomātu, ka Vītols to ir izdarījis, yes :D:D:D

Ieva Dasmane

2010. gada 2. aprīlī, 00:33

Es laikam esmu pieskaitāma pie nezinātājiem, jo es arī noticēju. Mazums kas- kādas derības vai vecpuiša ballīte :D Vienkārši biju aizmirsusi, ka šodien 1.aprīlis.

Tatjana

2010. gada 4. aprīlī, 13:00

Baigi labi!!! :D

Leonora

2010. gada 15. aprīlī, 01:44

Nezinātāji saprot, ka tas ir joks, bet saku no pieredzes, zinātāji notic, jo es domāju, ka raksts ir īsts, bet tikai maskējas ar kaut kādu 1. aprīli!