Noslēgusies 2009./2010. gada sezona

Šo trešdien 17. jūnijā Aurai notika pēdējais šīs sezonas mēģinājums, kas sevī ietvēra arī sezonas noslēguma pasākumu. Tika gan turpināts jau iesāktais darbs pie nākošās sezonas skaņdarbiem, gan neformālā gaisotnē sveikti bijušie jubilāri un ieskicēti turpmākie plāni. Galvenais uzsvars, protams, tiek likts uz oktobrī notiekošo koru konkursu Vācijā, kas prasīs ne mazums rūpes un raizes, bet paralēli tam domāts tiek arī par mazākas nozīmes pasākumiem, kuriem galu galā varbūt nav nemaz tik maza nozīme.

Lai gan sezonu pilnos apgriezienos var sākt tikai tad, kad studentiem ir sākušās mācības, kā pirmo Auras jaunās sezonas pasākumu var uzskatīt nometni, kas notiks augustā otrā pusē. Nometnē ir plānota ļoti nopietna gatavošanās konkursam Vācijā.

Tā kā konkursa repertuārā ir daudz garīgās mūzikas skaņdarbi, tad jau septembrī Aura izpildīs garīgās mūzikas koncertus, lai varētu pieslīpēt savu izpildījumu ne tikai mēģinājumos, bet arī koncertos.

No diriģenta puses izskanēja gan jau ierastais lūgums pa vasaru sakrāt spēkus un dažādus nepieciešamus līdzekļus jaunajai sezonai, gan arī ieteikums padomāt par jaunu dalībnieku iesaistīšanu kora dzīvē, jo sastāva izmaiņas ir neizbēgamas un ir jādomā par kora sastāva saglabāšanu.

Sezonas nobeigums nebūt vēl nenozīmē, ka līdz augustam Aura klusēs. Kā jau iepriekš ziņots, vēl ir gaidāma Auras uzstāšanās 1.jūlija izlaidumā un iespējams, ka ir gaidāma vēl kādas negaidītas uzstāšanās reizes. Bet kopumā sezona tika novērtēta kā labi aizvadīta un nākošā ir plānota vismaz tādā pašā līmenī. 

 

Komentāri

aiaijā

2010. gada 24. jūlijā, 19:01

Vai fizmatos nemāca latviešu valodu?

Reinis Taukulis

2010. gada 25. jūlijā, 20:00

Domāju, ka nē.

Evelīna

2010. gada 26. jūlijā, 00:06

Tikai C daļā ;)