"Auras" 4. nometne

Jau ceturto reizi koris „Aura” aizvadīja kora nometni. Tā kā iepriekšējo reizi nometnes notika Vidzemē, Latgalē un Zemgalē, tad šoreiz par nometnes vietu tika izvēlēta Kurzeme, precīzāk, Kandavas novada Matkule, kurā no 20. – 22. augustam kora dalībnieki gan daudz strādāja, gan arī atvilka elpu pēc labi padarīta darba.

Šoreiz no Rīgas līdz nometnes vietai bija sarunāts autobuss, tādēļ koristi varēja piektdienas rītu aizvadīt bez lieliem uztraukumiem par kāda sabiedriskā transporta nokavēšanu. Ceļā uz Matkuli koristu sejas rotāja smaids par atkal redzēšanos, un visi bija apņēmības pilni kārtīgi un produktīvi pavadīt nedēļas nogali Matkules pamatskolā, kurā bija atvēlētas telpas mēģinājumu norisei un koristu izguldīšanai. Priekšā bija grūts darbs, jo jāgatavojas nopietnajam koru konkursam, kas oktobrī norisināsies Vācijā.

 

Pirmajā dienā ar koristiem darbojās Edgars Vītols viens pats, taču pēcāk talkā nāca arī ierastie kora labvēļi un draugi diriģenti Guntis Pavilons un Ilva Krauze, kas gan ar pamatīgu kritikas devu, gan atzinības vārdiem palīdzēja kora apmācībā.  

 

Nometnes laikā tika nodarbinātas ne tikai balss saites, bet arī roku un kāju muskuļi, jo, pirmkārt,  gaidot pirmās pusdienas tika sakrauta turpat saskaldītā malka, otrkārt nometnes laikā tika realizēta ne pārāk sen radusies ideja par Tautas Deju Kori „Aura”, jo vairāk vai mazāk veiksmīgi norisinājās vienas dejas apmācība. Laikam  jau Aurai nekas nav par grūtu.

 

Uz nometni bija ieradušies arī pārstāvji no jaunuzņemtajiem dalībniekiem, kuri kopā ar iepriekšēja gada jauniņajiem neizspruka no iesvētību uzdevumiem uz zvēresta nodošanas.

 

Katra kora nometne izceļas ar kādu rekordu. Šoreiz tika sasniegts dalībnieku skaita rekords, proti, nometnē kopā piedalījās vairāk nekā 50 koristu un diriģentu.

 

Lai gan lielākais dalībnieku aktivitātes pieaugums ir gaidāms līdz ar mācību sākumu, balstoties uz to, ka vairs nav daudz laika atlicis līdz konkursam, Auras regulārie mēģinājumi atsāksies jau šonedēļ. Uz tikšanos koncertos.

Komentāri

Shmii

2010. gada 24. augustā, 18:18

Kura no visām nometnēm notika Latgalē? :D :D

Dāvis Engers

2010. gada 24. augustā, 18:22

Droši vien domāta Aizkraukle...

Santa Rukmane

2010. gada 24. augustā, 19:45

Aizkraukle pavisam noteikti nav Latgalē! :D Tāpēc varbūt nākamo nometni derētu sarīkot kaut kur īstā Latgalē?.. :)

Dace Ašnevica

2010. gada 24. augustā, 19:52

varētu pie Šmī....tas tač no īstiem Latgales laukiem :D:DD:

Rolands Klušs

2010. gada 24. augustā, 22:52

Njam.... tā būtu nedēļu gara nometne ar daudziem jo daudziem NEmēģinājumiem!

Nu, tu jau zini

2010. gada 25. augustā, 00:06

Tāds koris! :D

Anna-Anita

2010. gada 25. augustā, 20:37

Nē, nu gan, Valdi! A kur tad bildes no kora mēģinājumiem? Vai tad dziedāšanas NEMAZ nebija?

ILVA

2010. gada 25. augustā, 21:41

tieši tāpēc arī bilžu nav - dziedāšana BIJA! :)

Anonīms

2010. gada 26. augustā, 10:11

O! Ja Ilva te ieskatās, tad man noteikti jāuzraksta milzīgs PALDIES- nevis vienkārši -tikai par saturīgiem mēģinājumiem, bet par drosmi (?), spēju (?) labvēlīgi kritiskā formā pateikt skaļi "Aurai"svarīgas lietas!

Līvija

2010. gada 26. augustā, 10:12

Neesmu es anonīma...tikai datorprofāna...:):):)

Guntis

2010. gada 3. septembrī, 22:38

O! Ja jau reiz Anonīms te ieskatās, tad jāpasaka arī viņa brālim Pseidonīmam, lai ieskatās! :)) Skanīgu jums jauno sezonu!