Linards mūsu varonis!!!

Tieši šobrīd, 2011.gada 7.februārī plkst. (nedaudz pēc) 16.00, LU Fizikas, astronomijas un mehānikas zinātnes nozares specializētās promocijas padomes atklātajā sēdē mūsu kora senākais vīriešu kārtas pārstāvis Linards Kalvāns aizstāv promocijas darbu „Magneto-optisko rezonanšu signālu īpatnību izpēte sārmu metālu tvaikos" fizikas doktora zinātniskā grāda iegūšanai.

Šķiet, ka neviens cilvēks, kas pazīst Linardu un ir apveltīts ar veselo saprātu, nešaubās – viņš šodien „aizstāvēsies”. Ja kādam tomēr rodas šaubas vai interese, tad promocijas darbs ir pieejams LU Zinātniskajā bibliotēkā un LU Fizikas un matemātikas fakultātē F210. telpā. Šis raksts nebūs par disertāciju, bet gan par pašu Linardu.

Vispārīgs raksturojums būtu – sportisks, blondiem, cirtainiem matiem un zilām acīm, dzīvo trīsistabu dzīvoklī Rīgas centrā, ir mašīna, strādā divos darbos, mīl bērnus (strādā arī skolā), pieklājīgs (atver dāmām durvis), gādīgs (reizēm pats piedāvājas aizvest mājās pēc pasākumiem), labi gēni (brālis Andis tikko saņēma LU Gada balvu izcilu doktora darba aizstāvēšanu), gudrs – skolas laikā piedalījies starptautiskajā ķīmijas olimpiādē, studiju laikos veiksmīgi piedalījies dažādos konkursos: erudītu konkursā Rēzeknē, Lieliskajā pieciniekā un Prāta bankā; tagad gandrīz ieguvis doktora grādu fizikā. Ak, jā, viņš ir vēl arī muzikāls – dzied korī, kas savos 6 pastāvēšanas gados ir kļuvis par 2 starptautisku konkursu laureātu.

LU FMF korim „Aura” Linards ir kas vairāk, kā ierindas biedrs – ļot iespējams, ka bez viņa fizmatiem nebūtu sava kora. 2004. gada 1.septembrī mazliet neskaidros apstākļos tikai 23 gadus vecajam fizikas skolotājam Linardam tika piedāvāts dziedāt Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas skolotāju korī. Viņš piekrita. Diez vai pat diriģenti nojauta, ar kādu lepnumu Linards draugiem stāstija par SAVU kori, kā rezultātā 2005.gada janvārī korī tika ievilinātas „ LLL” – Līga Kuleša, Liene Sīmane un Laura Vilkauša. Līga atceras: „Linards ar lepnumu stāstīja, ka viņa diriģents nevienu vēl nekad nav atraidījis un šis ir pasaulē labākais koris.”  Arī „LLL” uz kori atved draugus, viņi – savus ... tā ar laiku korī iesaistījās arvien vairāk fizmatu.
Ar to Linarda ieguldījums korī vēl nebeidzās, viņš uzņēmās izdarīt vēl vienu lietu – izveidot kora mājas lapu. Tā 2008. gada 28. februārī forumā parādās pirmais temats „Kora mājas lapa” ar ierakstu:

Jo vairāk snieg, tidlī bums,
Jo vairāk tiek, tidlī bums,
Mums sniega!

Trīs gadu laikā mājas lapa ir ievērojami attīstīta, ka šobrīd pat nespējam iedomāties informācijas apmaiņu bez tās.
Bez tā, ka Linards ir ļoti darbīgs un atsaucīgs, viņš ir vienkārši patīkams un korī iemīļots cilvēks. Vai tad citādi Fizmatdienu laivu braucienā pie kādas telts stāvētu plakāts ar uzrakstu „Linards ir visiekārojamākais vīrietis pasaulē” un kora braucienā uz konkursu Cvikavā Linards vienīgais dzīvotu istabā ar piecām burvīgām meitenēm?!

Protams, arī Linardam ir savi niķi, bet šodien mēs esam ļoti lepni un priecīgi par viņu, tāpēc apsolām (bet nezvēram) piedot viņam visu to, ko viņš šonedēļ sastrādās!

Komentāri

Raivis Bēts

2011. gada 7. februārī, 21:49

Biju uz aizstavesanos un nesapratu gandriz neko no stastita! Ta ka tas nozime, ka bija gudri! ;) Katra zinja prieks par musu plata gala parstavi!!!

Elga

2011. gada 8. februārī, 00:27

Uuuu... beidzot! :D Sveicieni :)*

Lelde Kupče

2011. gada 8. februārī, 11:45

Nju neko citu nevar pateikt ---> Apsveicu!!! Lepojamies ar Tevi, Linard :)

Agra

2011. gada 8. februārī, 12:18

Apsveicu! Prieks, ka "Aura" -- jo Linards ir mūsu varonis! -- kļūst titulētāka!

Dace Ašnevica

2011. gada 8. februārī, 12:52

izskaās, ka Inesīte ir pacentusies, izssktās, pēc linarda precību sludinājuma :D:D:D bet vispār, kā jau es teicu, malacis, un viņam tas izdevās ātrāk, nekā amn pabeigt 6.kursu :)

Laima

2011. gada 9. februārī, 11:14

Un joprojām man žēl, ka netiku uz aizstāvēšanu! Bet - apsveicu, apsveicu! :) Gods Tevi pazīt, Linard! :)

Valdis Zuters

2011. gada 9. februārī, 16:21

Pievienojos sveicējiem, basu gals tiešām var lepoties ar tādu pārstāvi kā pasniedzēju Kalvānu!

Līvija Zeiberte

2011. gada 10. februārī, 19:48

Vissirsnīgākie sveicieni un apsveikumi! Malacis! Un paldies par lielisko rakstu un ,ka nepalikām neziņā par šo NOTIKUMU - Inesītei!

Ģirts

2011. gada 16. martā, 02:29

Es arī pazīstu Linadru! ;-) Turās!