Edgara Vītola diplomeksāmens - koncerts

Tā vien liekas, ka pavisam nesen LU FMF jauktais koris „Aura” gatavojās sava diriģenta Edgara Vītola diplomeksāmenam bakalaura grāda iegūšanai diriģēšanā, bet, kā zināms, laiks tiešām lido vēja spārniem, un izrādās, ka kopš šī nozīmīgā notikuma pagājuši vairāk nekā divi gadi.

Šo divu gadu laikā „Aura” turpinājusi attīstīties un augt, pieņemot arvien jaunus izaicinājumus un piedaloties visās iespējamajās, un dažreiz arī šķietami neiespējamajās, aktivitātēs, tāpēc ne bez iemesla koristi mēdz sacīt, ka viņi, iespējams, dzied ne tikai labākajā, bet arī aktīvākajā korī pasaulē. Klausītāji, kuri ir apmeklējuši mūsu koncertus apgalvo, ka Edgara Vītola vadītajam fizmatu korim piemīt īpaša aura. Diriģents ir kora vadītājs, kora priekšzīme un iedvesmas avots, tātad – kāds ir diriģents, tāds arī koris. Mīlestība pret mūziku, vienotības izjūta un sirsnību izstarojošs enerģijas lādiņš, ko var gūt tikai dziedot – to visu LU FMF jauktais koris „Aura” un diriģents Edgars Vītols cenšas sniegt saviem klausītājiem ikvienā koncertā.

Edgaram Vītolam aizraušanās ar mūziku un kori radās vidusskolā, un pa šo laiku nekas nav mainījies, gluži otrādi – šobrīd viņš ir skolotājs un diriģents Rīgas pilsētas 2. ģimnāzijā, kā arī viens no Kultūras un atpūtas centra Imanta vīru kora "Absolventi" diriģentiem. Neskatoties uz noslogoto ikdienu, viņš vienmēr atrod laiku savai sirdslietai LU FMF jauktajam korim „Aura”, tāpēc nepārsteidz fakts, ka Edgara Vītola diplomeksāmenā uzstāsies visi iepriekš nosauktie kori. Koncertā piedalīsies arī solisti Inese Romancāne un Agris Hartmanis, koncertmeistares Mareta Beitika un Inese Vaļiniece, savas oriģināldziesmas izpildīs komponiste Ilze Arne.

Vēlot veiksmi eksāmenā un panākumus turpmākajā karjerā, nāksim klausīties, kā dziesma mirdz – 8. aprīlī plkst. 19:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas maģistranta Edgara Vītola diplomeksāmenā–koncertā „Mirdz mana dziesma!”.

Komentāri

Guntis, Sidrabe

2011. gada 9. aprīlī, 08:39

Sirsnīgi sveicam Edgaru ar lielisko koncertu un priecājamies līdz ar viņu par visaugstāko novērtējumu. visādā ziņā :) http://www.draugiem.lv/sidrabe/news/?p=4690254#comments

Anita

2011. gada 9. aprīlī, 19:26

Jauks koncerts. Malači Aura. Un citi arī. Dažas bildes no vakardienas koncerta un pasākuma var apskatīt Edgara profilā draugiem.lv.

Dzidra

2011. gada 1. maijā, 18:48

8.aprīlī Edgaram un ikvienam,kurš klausījās un vēroja šo brīnišķīgo koncertu,bija svētki. [B