Īss ieskats "Auras" vasarā

No 10. - 17. Jūlijam Austrijas pilsētā Grācā norisināsies 2. Pasaules Koru Grand Prix. Šajā konkursā piedalās tikai pasaules labākie kori, kuri ir sevi jau iepriekš ir pierādījuši, sasniedzot augstus rezultātus citos konkursos, vai kā citādi izpelnījušies konkursa mākslinieciskās vadības uzmanību. Protams šajā konkursā piedalīsies arī viens no pasaules labākajiem koriem –AURA, kas sevi pierādījis iegūstos 4 zelta diplomus un kategorijas uzvarētāja titulu konkursos Cvikavā un Vīnē, kā arī saņēmis īpašu uzaicinājumu piedalīties šajā konkursā.

AURA piedalīsies divās konkursa kategorijās: jaukto koru kategorijā, kurā izpildīs pārsvarā latviešu autoru oriģināldarbus, un tautas mūzikas kategorijā, kurā izpildīs latviešu tautas dziesmu apdares.

Neskatoties uz to, ka līdz konkursam ir atlicis nedaudz vairāk kā mēnesis, AURA gatavojas vēl diviem grandioziem pasākumiem – Baltijas studentu dziesmu svētkiem „Gaudeamus”, kas notiks Viļņā 24-26. jūnijā, kā arī vasaras saulgriežu koncertam 22. Jūnijā Lielajā Ģildē kopā ar „Pasaules Festivālu kori”, koriem „Balsis” un „Sonore”, Profesionālo Pūtēju orķestri "Rīga" un solistiem no Norvēģijas (Magne Fremmerlid, AURAi pazīstams no Dž. Verdi „Rekviēma” koncerta Viļņā, kur viņš dziedāja basa solo) un Latvijas Nacionālās Operas.

Augustā AURA kopā ar ap 7000 cietiem dziedātājiem un ap 400 dejotājiem piedalīsies Rīgas 810 gadu jubilejas lielkoncertā Mežparka Lielajā estrādē. Neizpaliks arī tradicionālā kora nometne augusta beigās. 

Komentāri

Dace Ašnevica

2011. gada 29. maijā, 17:13

Tiešām mazāk, kā 2 mēneši līdz Grācai....Man liekas, ka jāsagatavo morāli Grāca "Auras" uzņemšanai :D:D:D....es jau gaidu ar nepacietību.... :)

Guntis, Jelgava

2011. gada 29. maijā, 19:45

nu galīgi aptrakuši! :)

Ieva Dasmane

2011. gada 29. maijā, 22:05

Cik forši, ka būs arī Magne!!! Nevaru vien sagaidīt :)

Anonīms

2011. gada 30. maijā, 09:37

Kas ir tie 7000 citie dziedātāji? :D

Dāvis Engers

2011. gada 30. maijā, 10:06

pareizi laikam to vārdu nav iespējams uzrakstīt..:D