"Aura" dodas ceļā uz Grācu

Tā diena ir klāt! Jau šovakar AURA dosies ceļā uz tālo Austrijas pilsētu Grācu, lai piedalītos starptautiskājā konukursā „Grand Prix of Choral Music”, kas ir viens no trim nozīmīgākajiem INTERKULTUR organizētajiem pasākumiem. Šis konkurss no iepriekšējiem, kuros AURA ir piedalījusies, atšķiras ar to, ka tajā piedalās tikai kori, kas ar savu sniegumu citos konkursos ir nopelnījuši šādu iespēju – uzvarējuši savā kategorijā, ieguvuši noteiktu punktu skaitu un izpildījuši citus kritērijus. Vāju konkurentu nebūs.

AURA konkursam sāka gatavoties jau janvārī, paralēli apgūstot skates, operkoru koncerta un  Baltijas studentu dziesmu un deju svētku „Gaudeamus” repertuāru. Pēdējās divās nedēļās koristi ir izturējuši sešus nopietnus mēģinājumus, katrs nākamais beidzās aizvien vēlāk, vakardien AURA pameta Fizikas un matemātikas fakultāti ap pusvienpadsmitiem vakarā.

Šobrīd dalībnieki kravā mantas, lai šovakar aizvadītu vēl pēdējo mēģinājumu ierastajās telpās un tad dotos ilgajā ceļā. Grācā AURA ieradīsies pirmdienas pēcpusdienā, bet jau nākamajā dienā uzstāsies „Gala Concert with international choirs”

Visnozīmīgākās dienas, kad jātur īkšķi par AURU, ir 13. un 14. Jūlijs. Trešdien no paša rīta korim būs akustiskais mēģinājums, bet vakarā pulksten 20:30 AURA centīsies apburt žūriju obligātajā konkursa kārtā, izpildot P.Barisona „Latvijā”, J.Mediņa „Vasaras vakars”, R.Paula „Aiviekste”, V.Pūces „Augu nakti”, I.Arnes „Daugavas krastā” un J. Mulholland „Gloria”.

Savukārt, ceturtdien ap plkst. 18:40 AURA piedalīsies tautas mūzikas kategorijā, kur sarīkos žūrijai „mazos AURAs Dziesmu svēktus” ar latviešu tautasdziesmu (turpmāk – t.dz.) R.Paula apdarē „Aiz upītes jēri brēca”, latgaliešu t.dz. I.Rupaines apdarē „Gaismeņa ausa”, latviešu t.dz. J.Ustinskova apdarē  „Kā labadi galdiņam?”, latviešu t.dz. „Gula meitīna” kora „Balsis” salikumā, latviešu t.dz. J.Cimzes apdarē „Tek saulīte tecēdama” un A.Maskata „Jāņu dziesmu”.

Kā jau pēc kārtīgi padarīta darba pienākas, sākot no ceturtdienas vakara AURA arī labi atpūtīsies. Piektdien dosimies ekskursijā kalnos, bet sestdien apskatīsim Slovākijas galvaspilsētu Bratislavu.

Gaidiet mājās un turiet īkšķus, lai atgriežamies ne tikai ar stāstiem par lielisko baucienu, bet arī ar prieku par panākumiem!

Komentāri

ILVA

2011. gada 9. jūlijā, 16:03

Lai izdodas izdziedāt to dziesmu, kas dvēseli ceļ, lai izdodas izdziedāt tā dziesmu, lai dvēsele gavilē, lai izdodas izdziedāt Auras dziesmu, lai dvēselei gribētos vēl! :)

Anita

2011. gada 11. jūlijā, 20:17

Turieties! Bet nu - labāk par Ilvu jau neko nepateikšu:)

Liene Stalīdzāne

2011. gada 13. jūlijā, 19:05

Turu īkšķus, un lai satraukums dod tikai burvību skanīgajām balsīm! :)

Aina

2011. gada 19. jūlijā, 21:43

Nespējam sagaidīt jaunas ziņas - no Grācas!