Rīgas koru skates rezultāti 2012

Šī gada 24.marta rītā ne vienam vien studentam straujāk pukstēja sirds, dodoties uz Latvijas universitātes galveno ēku. Šoreiz ne sesijas vai izlaiduma dēļ – LU Lielajā aulā norisinājās Inta Teterovska vadītās jaukto (studentu) koru grupas skate. Skatē LU Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris „AURA” diriģenta Edgara Vītola vadībā izpildīja latviešu t. dz. Riharda Skultes apdarē „Līgo saule vakarā”, latviešu t.dz. Imanta Ramiņa apdarē „Pūt, vējiņi”, kā arī Jāzepa Vītola „Upe un cilvēka dzīve”, saņemot žūrijas novērtējumu 44,22 punkti no 50 iespējamajiem.

Kopš 2012.gada sākuma LU Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris „AURA” ir nevis Ārija Šķepasta koru grupā, bet gan Inta Teterovska vadītajā studentu koru grupā. Lielā koru skaita dēļ grupa tika sadalīta divās daļās, kā rezultātā „AURAI” skates sākums bija plkst. 13:00, par ko koristiem bija liels prieks, jo atšķirībā no citiem koriem nebija plkst. 8:30 jāsāk iedziedāties. Neilgi pēc plkst. 12:00 mūsu kora vokālā pedagoģe Inese Romancāne sāka vadīt iedziedāšanos šī gada līdz šim nozīmīgākajai uzstāšanās reizei, bet jau pēc brīža „AURA” pilnībā aizmirsa par brīvo gaisotni mēģinājumu laikā un katrs dalībnieks mobilizējās, lai pēc iespējas lietderīgāk izmantotu korim atvēlēto 8 minūšu akustisko mēģinājumu LU Lielajā aulā. Atlikušajā laikā Edgars un Inese aicināja katru koristu izstāstīt klausītājam mūsu kopējo „AURAS” stāstu, jo esam koris ar auru, kas vienmēr izceļas ar emocionālu dziedājumu.

Savu uzstāšanos „AURA” sāka ar latviešu tautasdziesmu Riharda Skultes apdarē „Līgo saule vakarā”. Sakām lielu paldies solistei Laumai Bērzai – arī žūrija ar pozitīviem komentāriem novērtēja viņas dziedājumu. Kā otrā tika izpildīta latviešu t.dz. Imanta Ramiņa apdarē „Pūt, vējiņi”, kur solo izpildīja mūsu lieliskā vokālā pedagoģe Inese Romancāne. Savu programmu „AURA” noslēdza ar iepriekšējā gadā kopkorī dziedāto Emīla Dārziņa „Upe un cilvēka dzīve”.

Pēc indivduālās programmas nodziedāšanas koris atgriezās sev atvēlētajā telpā, kur ar R.Paula dziesmām „Motto” un „Lai slava tam” sumināja savus varoņus – Edgaru, Inesi un, jā, arī paši sevi. Pēc tam „AURA” noklausījās atlikušo koru sniegumu un kopkorī izpildīja vēl četras dziesmas – Emīla Dārziņa „Senatne”, Emīla Melngaiļa „Jāņuvakars”, Artūra Maskata „Jāņu dziesma” un Jāzepa Vītola „Ziemeļblāzma”.

26.martā „AURA” uzzināja rezultātus – esam saņēmuši 44,22 punktus (tātad – par 0,22 punktiem labāk kā pagājušogad) un I pakāpi, kā arī esam devītais labākais Rīgas jauktais koris!

Edgara pirmais komentārs pēc rezultātu uzzināšanas: „Tie kori, kas ir virs mums, jau gadiem sevi ir pierādījuši, kā ļoti augstvērtīgi kolektīvi. Mēs pavisam nesen esam pietuvojušies šai "augstākajai kategorijai". Varam būt lepni, ka esam viens no vadošajiem koru kolektīviem Rīgā (un tas nozīmē, ka arī Latvijā)! Nu jāsaņemās! Ne tikai nākamgad ap skates laiku, bet dzelzs jāsāk kalt jau ar rītdienu (mēģinājums) un visu nākamo gadu...”

Pagājušonedēļ diriģenti saņēma detalizētu katra žūrijas locekļa vērtējumu gan par māksliniecisko, gan par tehnisko sniegumu, kā arī ieteikumus un komentārus par kori vispār. Pie ieteiktajām lietām turpināsim strādāt, bet padalīsimies ar pozitīvajām lietām:

Aira Birziņa: „Skulte („Līgo saule vakarā” – aut. piez.) – vitāls skanējums, lieliska soliste (Lauma Bērza – aut. piez.). Pūt, vējiņi – plašuma, piepildīta sajūta, skaists piano sākums. Paldies, Inese (Romancāne – aut. piez.), par skaisto solo!”
Ints Teterovskis: „Ļoti, ļoti labs, varens, pārliecinošs iespaids! Emocionāli un aizrautīgi! Malači!”
Uģis Prauliņš: „Saliedēts balsu ansamblis, labi izstrādāts dinamiskais plāns. Entuziastiski dziedātāji! Emocionāli spēj aizraut klausītāju. Novitātes – tradicionālās dziedāšanas iesaiste koradziesmā.”
Ivars Cinkuss: „Labs koris, labs ansamblis, laba kopsajūta! Lielisks Skulte („Līgo saule vakarā” – aut. piez.)! 3.rindā 4.meitene no soprānu gala – paraugs attieksmes ziņā!!! :)”
Romāns Vanags: „Patīkami skatīties un klausīties, atraisīts dziedājums. Paldies par „Pūt, vējiņi”, tas muzikāli izdevies teicami.”

Labākie Rīgas jauktie kori:
1. Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas AVE SOL jauniešu koris „Kamēr...” – 48,56 punkti;
2. RKTMC "Mazā Ģilde" jauniešu koris „Balsis” – 47,33 punkti;
3. Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris „Sōla” – 46,00 punkti;
4. A/S Swedbank jauktais koris „SWEDBANK koris” – 45,56 punkti;
5. Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas kamerkoris „Fortius” – 45,22 punkti;
6.-8. Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris „AUSTRUMS” – 45,00 punkti;
6.-8. Latvijas Universitātes jauktais koris „Juventus” – 45,00 punkti;
6.-8. Rīgas KTMC "Mazā ģilde" jauktais koris „Sonore” – 45,00 punkti;
9. Latvijas Universitātes Fizikas un Matemātikas fakultātes jauktais koris „AURA” – 44,22 punkti;
10. Latvijas izdevniecību jauktais koris „Burtnieks” – 44,00 punkti.

Komentāri

ILVA

2012. gada 28. aprīlī, 18:48

Lūk, brīnišķīgā AURA... :)

Anita

2012. gada 8. maijā, 23:02

Jā, šī Studentu koru grupa bija riktīgi spēcīga. Un kā tad ne - visiem spēcīgas, jaunas balsis un palielas ambīcijas - kā jau studentiem. Aura šajā grupā ļoti labi ieprezentējās. :)